USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Заболоттівцям соромно перед білорусами за столітній вокзал. ФОТО

26 Квітня 2010 13:07
Депутати та громада селища Заболоття Ратнівського району просять обласну владу нарешті відремонтувати місцевий залізничний вокзал, який валиться від древності.

Про це народні обранці розповіли голові обласної ради Анатолію Грицюку під час його робочої поїздки в район.

Приміщення залізничної станції Заболоття зведене ще царською владою 1896 року. Нині двоповерхова дерев’яна будівля в стилі «а-ля-полісся-барокко» тріщить на стиках, у стінах свистить вітер через дірки між колодами. Із фасаду облуплюється фарба, набухають від вологи древні дошки.

«Усередині вокзал має подекуди пристойний вигляд, бо зробили косметичний ремонт і вклали нову підлогу. Однак зовнішній вигляд вокзалу потребує нагальної реконструкції – від нього віє такою древністю», - кажуть депутати сільради.


Залізничний вокзал у Заболотті щотижня відвідують тисячі туристів із Білорусі. Адже сюди їдуть на відомий у сусідній державі Заболоттівський базар. Він розташований за 100 метрів від вокзалу.

«Білоруси приїздять і сміються: нібито потрапили в позаминуле століття. Кажуть, що в них навіть захудала станція ліпше виглядає», - зізнаються працівники вокзалу.

Про ремонт столітнього вокзалу говорять давно. Кілька років тому влада селища просила кошти для ремонту в уряду. Однак тогочасний міністр транспорту відмовив заболоттівцям. Мовляв, реконструювати будівлі надто дорого - краще збудувати нове приміщення вокзалу. Проте ніхто нічого не будує. А старий вокзал досі смішить білорусів.

«Однозначно, вокзал потрібно ремонтувати, надати йому пристойного вигляду. Адже тут, у Заболотті, маємо міжнародні залізничні ворота до України. Тому я розпорядився надати обласній раді всі документи, фотографії та кошторис на ремонт вокзалу для поглибленого аналізу і прийняття рішення про фінансування. Будемо рятувати вокзал, щоб людям не було соромно», - каже голова облради Анатолій Грицюк.

Принагідно, місцеві жителі попросили спікера облради зарадити їм із облаштуванням базарної території навколо залізничного вокзалу. Люди скаржаться: через відсутність елементарних зручностей торговці та покупці-білоруси залишають після базарних днів купи сміття і ще всякого непотребу, про який і говорити соромно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
++ Показати IP 27 Квітня 2010 12:12
По перше - я й не знав, що в Заболотті є ВІДОМИЙ базар!!! По друге - сама будівля схожа на музей. І це прекрасно!!! Вам треба помізкувати і дійсно, його підремонтувати, бо такий вокзал матиме неабияке історично-туристичне значення. Це ж ЗНАХІДКА!! Ви ж подумайте як слід. Не відмовляйтеся. Білоруси нічого в цьому не петрають. краще розпитайте думку митців!
Павло Показати IP 9 Вересня 2011 00:16
ремонт по-колгоспному http://os1.i.ua/3/1/7806395_cd0ce76d.jpg

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus