USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки штрафам, запроваджених Луценком, на Волині поменшало ДТП

14 Вересня 2010 12:19
З початку цього року на дорогах Волинської області поменшало дорожньо-транспортних пригод, порівняно із минулим роком.
Так, за вісім місяців поточного року зафіксовано 284 ДТП. В той час, як у минулому на такий же період – 356. Кількість загиблих у автопригодах становить 42 особи, поранених – 350 чоловік, повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Працівники Державтоінспекції пояснюють це введеними у листопаді 2008 року штрафами. Адже, мінімальний із них становить 255 гривень. А при нинішніх зарплатах це істотно вдарить по кишені водіїв.
«Перед тим, як порушити правила дорожнього руху, водій обміркує – чи варто, – розповідає начальник сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Віктор Главічка. – Адже, краще він заправить авто пальним на таку суму, аніж внесе її до казни держави».
Правоохоронці констатують, що найбільше автопригод з постраждалими цьогоріч зарєєстровано в суботу. Тоді як торік пік припадав чомусь на середу. Найбільша кількість постраждалих учасників ДТП припадає на 20-ту годину. У цей час було травмовано та померло 7,9% від усіх потерпілих у дорожньо-транспортних пригодах.
Головною причиною виникнення ДТП в області є перевищення швидкості водіями. Далі йдуть порушення правил маневрування, недотримання дистанції, виїзд на смугу зустрічного руху та керування у нетверезому стані. До речі, випадків керування водіями у стані сп’яніння значно поменшало. Цього року скоєно 46 автопригод, що практично на 40% менше, ніж минулого року.
Однак кількість дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв – іноземних громадян – збільшилася на 9,4%. Найбільше ДТП на території Волині спричиняють громадяни Білорусії, а також Польщі та Литви.
Працівники ДАІ нагадують, що автовласники повинні бути більш обачними на дорозі, суворо дотримуватися правил дорожнього руху.
Якщо ви стали винуватцем автопригоди, обов’язково повідомте про це Державтоінспекцію. Інспектор реально оцінить ситацію та складе адмінпротокол про порушення. Державтоінспектори нагадують, що на сплату штрафу у вас є 15 днів. Якщо не встигнете або проігноруєте – вас чекає подвоєння суми оплати. Саму ж квитанцію та копію адмінпротоколу слід приберегти до наступного проведення техогляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олесь Показати IP 14 Вересня 2010 13:10
Я, як водій, погоджуюсь з тим, що за порушення ПДР треба карати і штрафи мають бути такими, щоб їх розмір лякав усякого, не беручі до уваги товщину його гаманця, АЛЕ!!!! 1. Каратись маєть УСІ без виключеня! Хто з вас не був свідком ситуації, коли інспектор з кількох машин, що порушують ПДР, зупиняє саме "копійку", а "Лексус" спокійно їде далі? 2. Інспектори і їх керівництво мають перестати "продаватись". Для когось секрет, що питання можна "вирішити" на місті порушення, віддавши інспектору 50 - 100 гривень замість складання протоколу? Для когось секрет, що при походженні ТО всі несплаченні штрафи можна "скасувати", віддавши мзду співробітнику ДАІ? 3. Міліція має працювати за-для забезпечення БЕЗПЕКИ РУХУ, а не для складання протоколів. І не кажіть мені, що це одне і те ж! Це не так, бо коли біля школи на "зебрі" толпа дітей по одному перебігає вулицю, а за 30-ть метрів стоїть автівка ДАІ і штрафує тих водіїв, що, на думку ДАІ не дали безперешкодно пройти дітям, то це не робота! Це ідіотизм! На мою думку в такій ситуації інспектор має стати не переході і організувати безпечний прохід дітей і проїзд машин без затримок. Оце - робота ДАІ, а не її профанація. 4. Чомусь наші інспектори і в очі не бачать переобладнанних машин, машин, що поливають моторною оливою асфальт, машин, що стоять на тротуарах і газонах. Хіба це не робота ДАІ? Водії цих автівок порушують ПДР, але чомусь наші гайові цого не помічають, або вони просто не знають законів! Доречі - про закони. Я неодноразово доказував інспекторам, що вони таки ПДР не знають, а точніше знають пару-трійку пунктів, по яких привикли збивати гроші, а коли почати із ними розмовляти по-дорослому, вони швиденько з"їзджають. Отаке моє ІМХО. Хтось буде сперечатись?
Дивак Показати IP 14 Вересня 2010 19:49
Оце так здоровезний коментар
Волиняка Показати IP 14 Вересня 2010 22:26
Завдяки штрафам проваджених Луценком,вже не один ДАЙішник побудував собі будиночок. Цікаво було б поглянути якби якийсь сержант оштрафував дуууже великого начальника,похвалили б його за це?
Петро, який впізнав сержанта Показати IP 14 Вересня 2010 23:26
Цікаво, вони українську мову вчать чи ні? В мене з прав у протокол переписував сержант, що на фото, і вийшло, цо мене звуть Питро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus