USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Завтра понад 100 військових лікарів їдуть в зону АТО

9 Березня 2015 20:00
Сотня волинських медиків завтра, 10 березня, вирушають на схід – допомагати пораненим бійцям.

Серед тих, хто добровільно вирішив піти на схід, - дівчина з Волині Таїсія Криворучко.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці Наталія Соколова.

27-річна волинянка Таїсія Криворучко - військовий медик медроти Нацгвардіі УкраЇни, аспірантка Дніпропетровської Медичної Академії, лікар-невропатолог лікарні селища Голоби, Волинськоі області, - мобілізована Ковельським військоматом за власним бажанням.

Батьки дізналися про те, що дівчина збирається в АТО не від неї, а від її колег, та несподівано підтримали це непросте рішення доньки. Батько Таісіі, священик, настоятель Храму в селі Заляззя Любешівського району, благословив дитину на допомогу пораненим воякам.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Таїсія Миколаївна Криворучко працювала лікарем нервопатологом в Голобській районній лікарні №2. Нині вона проходить спеціальне навчання з тактичної медицини в Житомирській області, де здобуває першочергові навички з порятунку життя людини у військових умовах, опісля вона має вирушити на схід.

Нагадаємо, під час зустрічі з головою Ковельської райдержадміністрації Віктором Козаком Таїсія розповіла керівнику виконавчої влади району про умови навчання, проживання, реальний стан із забезпечення одягом, розказала про ставлення до лікарів, військовослужбовців.



«Таісія звикла бути першою: в школі золота медаль, в Медакадеміі та аспірантурі у відмінниках, в Голобській лікарні не тільки спеціаліст, а й борець за справедливість та реформування підходів в медицині. І під час навчання тактичній військовій медицині у військовій частині, що на Житомирщині ( де 360 чоловіків і всього 13 жінок ), наша Тая попереду.

Завтра понад 100 військових лікарів їдуть в зону АТО. Хто саме, буде відомо лише вранці», - пише Наталія Соколова.



З нагоди Весняного Свята, просимо небайдужих привітати нашу Таєчку грошовим переказом.

Жінці в АТО дуже непросто. А Тая не вміє просити,

як повідомиля Наталія Соколова.

Картка Приватбанку 6762 4683 1042 9760

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus