USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зміни до закону про вибори – плацдарм для фальсифікації, - Олійник

2 Лютого 2010 13:52
Прийняття змін до закону про вибори Президента за кілька днів до проведення другого туру є нічим іншим, як підготовкою плацдарму для фальсифікації результатів виборів уже на рівні виборчих комісій, - переконаний народний депутат України Віктор Олійник.
«Пропонованими змінами Партія Регіонів хоче скасувати кворум у дві третини голосів для ухвалення рішень дільничними та окружними комісіями. Що це значить? А те, що в Донецьку чи Луганську кілька членів комісії, підконтрольні штабам Януковича, зможуть закритися в якійсь кімнаті і порахувати голоси так, як їм буде вигідно. Вони планують не допустити прихильників Юлії Тимошенко на дільниці за допомогою тиску, шантажу, погроз і бездіяльності працівників правоохоронних органів», - заявив Віктор Олійник.
«Саме для того між першим і другим туром так гостро постала необхідність зняти із займаної посади міністра Юрія Луценка. Хоча підстав для цього не було. Адже усі спостерігачі, у тому числі і міжнародні, визнали: багато в чому завдяки міліції перший тур відбувся без суттєвих порушень виборчого законодавства», - каже нардеп. 
«Наведу приклад, до якої межі цинізму і брехні можуть дійти прихильники Януковича, щоб забезпечити необхідний результат. 
Відомо, що волиняни абсолютною більшістю голосів підтримали у першому турі Юлію Тимошенко. Серед міст, де Юлія Володимирівна отримала один із кращих результатів - Нововолинськ. Шахтарі віддали чинному прем’єру 58% голосів. А лідеру опозиції Януковичу – лише 7%.
Керівник виборчого штабу Януковича в області Олександр Башкаленко не знайшов нічого ліпшого, як звинуватити у всьому міського голову Нововолинська Віктора Сапожнікова. А щоб звинувачення виглядало вагомішим, додав, що того вже впіймали на хабарі», - каже Олійник. 
«Інакше, як агонією у передчутті поразки це не назвеш. Адже, щоб звинуватити людину у такому важкому злочині, потрібні дуже вагомі докази. Ні міліції, ні прокуратурі, ні мені, як народному депутатові, вони не відомі. Тому що їх не існує. Більше того, у час, коли Віктор Сапожніков нібито отримував хабар, ми зустрічалися з ним в його кабінеті. Там обговорювали нагальні проблеми шахтарів, які потрібно вирішувати.
Шеф Башкаленка - Віктор Янукович любить повторювати фразу, що за слова треба відповідати. Гадаю, вони стосуються і його підлеглого. Тим паче, коли ці слова – наклеп на посадову особу високого рівня, порядну і чесну людину», - зазначив Віктор Олійник.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
kozak Oleg Показати IP 2 Лютого 2010 15:08
Та про, що мова іде - які фальсифікації - Тимошенко відчуває, що вона програє і конкретно тому і зараз роздуває слухи про фальсифікації.
козак Мамай Показати IP 2 Лютого 2010 16:39
Фальсифікаціями регіонали займались ще у першому турі. але їм була вказівка не зловживати. У другому турі їм поступила конкретна вказівка фалсифікувати вибори. За кожен зіпсований бюлетень - такса відповідна, за кожен сфотографований чи винесений бюлетень - своя такса. Регіонали чесно вибори ще не проводили, а ці й поготів.
МАМА Показати IP 2 Лютого 2010 17:48
Тиск на виборців з боку штабу Януковича вже був у першому турі. Моя дитина навчається в Аграрному Львівському університеті. Так ось... на економічному факультеті можна було скласти іспити лише при підтвердженні на мобільному телефоні свого голосування за В.Ф. Про яку демократію може говорити цей політик, якщо навіть на молодь іде такий принизливий тиск. Не можна віддати перемогу людям, що купують та принижують наших дітей!
Григорій Показати IP 2 Лютого 2010 21:59
Про агонію розкажете потім, і хто такий цей пан Олійник?
Тигрюля Показати IP 5 Лютого 2010 02:08
Шановний Олійнику!!! Луценка давно потрібно за грати відправити. Він довів міліцію "до ручки", подивись, що творять працівники ДАІ!!! Януковичу ще довго вчитись в Грицюка, як фальшувати вибори, так що нічого верещати.Сядь біля урниі не допусти фальсифікації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus