USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада відмовилася вносити зміни до скандального «закону Савченко»

13 Квітня 2017 19:34
Депутати Верховної Ради відхилили законопроект, який передбачає зміну порядку включення терміну попереднього ув'язнення в загальний строк позбавлення волі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За відповідний законопроект (№5259) про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення проголосували 209 народних депутатів (за необхідного мінімуму 226 голосів) на засіданні в четвер.

Народні депутати також не підтримали пропозицію голови Верховної Ради Андрія Парубія повернутися до голосування за ініціативу і відмовилися направити її на повторне друге читання в профільний комітет.

Законопроект передбачав, що попереднє ув'язнення зараховується судом до терміну відбування покарання з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Після закінчення 12 місяців попереднього ув'язнення, якщо особа засудили до відбування покарання у вигляді позбавлення волі, суд зараховує термін покарання: один день попереднього ув'язнення за 2 дні позбавлення волі.

Якщо засуджений вчинив злочин повторно, суд зараховує один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі незалежно від тривалості попереднього ув'язнення.

Крім того, в законопроекті прописано механізм зарахування термінів попереднього ув'язнення в разі, якщо особа засуджена до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.

Нагадаємо, як раніше заявив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані. Також цього року волинянин, якого звільнили за «законом Савченко», намагався вчинити крадіжкуцінних речей одразу з двох квартир. Іншого мешканця Волині, звільненого за таким же законом, затримали за вбивство двох дітей та 21-річної дівчини. Крім того, погіршилася криміногенна ситуація загалом на Волині.

Зі слів заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, через цей закон на волю виходять серйозні злочинці, і це становить великий ризик. Звільнення такої кількості особливо небезпечних злочинців не на жарт налякало європейців. І, зі слів експертів, введення безвізового режиму для українців в черговий раз опинилося під загрозою. Натомість сама авторка закону вважає його правильним і справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор луцький Показати IP 13 Квітня 2017 23:11
А давайте будем за особливо важкі злочини давати умовні терміни?Це буде дуже гуманно і европа це оцінить.Може ще якийсь транш виділить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus