USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Туреччина надіслала кількадесят танків у Сирію

25 Серпня 2016 23:00
Туреччина надіслала більше танків на північ Сирії і застерегла підтримуваних США курдських бійців, щоб вони відступили.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Це сталося наступного дня після того, як турецькі війська за підтримки авіаударів міжнародної коаліції під проводом США розпочали у Сирії операцію проти угруповання «Ісламська держава».

Понад 20 турецьких танків 25 серпня взяли участь в операції зі звільнення від ісламістів території навколо міста Джараблус. Турецькі війська також не дозволили курдським бійцям увійти на зайняту територію.

24 серпня турецькі танки перетнули кордон із Сирією. Турецькі військові, об’єднавшись з сирійськими повстанцями вибили бойовиків угруповання «Ісламська держава» з міста Джараблуса.

При цьому Туреччина застерегла курдське збройне формування «Загони народної самооборони» (YPG), щоб вони відійшли від річки Євфрат.

Туреччина вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угрупованням «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини. Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією. Але Вашингтон підтримує «Курдський робітничий союз» у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus