USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через бюрократію армія і добровольці не отримують техніку

4 Жовтня 2014 21:00
Бюрократія та відсутність чіткого механізму регулювання питання забезпечення стає на перепоні у допомозі армії та добровольчим батальйонам. Зокрема, тисячі одиниць списаної техніки не можна взяти на озброєння тому, що немає спеціального закону.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора 3 жовтня.

Командир 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК Сергій Дружинович розповів, що від самого початку, ще коли бійці 51-ї бригади їхали на Схід, техніка щоразу ламалась. Ремонтували її своїм коштом місцеві фермери на тракторних бригадах.

Попри це, окремі склади ще до цього часу, ломляться від техніки та боєприпасів, але використати їх не можна. Наприклад, на збереженні в Рівненській області є маса БТРім, артилерії і танків. У той час коли бійці 51-ї їхали справжніми зламками.

Так сталось через те, що техніка списана, а спеціального закону, який дозволив би відправити її у зону АТО поки немає. Разом з тим, Сергій Дружинович запевняє, що прийняти закон – це справа декількох годин.

«Хіба так важко зібрати депутатів, проголосувати та фактично закінчити війну?», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus