USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Батальйони добровольців хочуть знищити, - волинянин з «Азову»

28 Серпня 2014 12:47
Боєць батальйону «Азов» Олександр Харченко із Нововолинська розповів про те, що серед добровольців складається думка про зраду у вищих чинах української армії. Зокрема, на це наштовхують факти засідок терористів на маршрутах, які керівництво називає перевіреними та безпечними, - про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

- Люди кажуть, що нехай уже ті сепаратисти відділяються і забирають собі Донецьк і Луганськ, - розповідає Олександр Харченко. - Але я розумію, що насправді на цьому терористи не зупиняться, і тоді війни вистачить ще й нашим дітям чи навіть онукам.

- У тих містах, де "ватники" не базувалися і не вели бої, люди на нас дивляться таким поглядом, мовляв, повбивали б. Адже вони ще досі живуть проросійськими казками. Натомість із розпростертими обіймами зустрічають українську армію ті місцеві, де сепаратисти встигли "поцарювати".

- З Волині в батальйоні "Азов" служить близько 70 бійців. Особисто я вступив у їхні ряди уже після взяття Маріуполя. Мав честь брати участь в боях за Маріїнку та Іловайськ.



- Наш батальйон брав у полон і кавказьких найманців, і місцевих сепаратистів, які із біноклем на мотоциклі координували вогонь артилерії по наших позиціях. - Під Іловайськом, коли загинув Береза та Світляк, полковник ЗСУ сказав нам, що розвідку вони провели і можна рухатися. Повіривши військовому, бійці "Азову" почали операцію і потрапили під перехресний вогонь снайперів. Наші брати по зброї загинули через злочинне відношення військових чиновників до своєї роботи. - Чесно кажучи, іноді складається враження, що патріоти нинішній владі не потрібні. Виглядає так, що добровольчі батальйони хочуть просто знищити."

До слова, сьогодні, 28 серпня, командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко, якого раніше поранили у бою за Іловайськ, висунув 5 вимог до представників Міністерства оборони, серед яких - надати бійцям добровольчих батальйонів військову техніку та важке озброєння.

Фотографії бійців "Азову":

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
я Показати IP 28 Серпня 2014 12:56
военные начальники-задрали, ненавижу, за что люди гибнут??????????????
Іван Антонович Показати IP 28 Серпня 2014 13:08
Це вже давно всім хто при свідомості зрозуміло і оточення (котел) під Іловайськом лишній тому доказ. На мою думку зараз у влади задача номер 1 винищити ( по максимуму) добровольчі батальйони, оскільки вони складаються із справжніх патріотів, які в подальшому можуть заважати "спокійно царювать". Третя хвиля мобілізації "вибирає на гарматне м'ясо" хлопців в переважній більшості із заходу (захід завжди був потенційно небезпечним для будь-якої влади). Ніхто міняти систему не збирається, всіх вона влаштовує, за пів року на якісь конструктивні реформи і натяку нема, я не кажу вже про впровадження. При владі всі ті хто там в ті чи інші часи були, роблять те що й робили і дружно кивають на війну (що ж ми, бачте, зробити можем - в країні війна, от закінчиться о тоді ... і т п). Ця війна швидко не закінчиться, того, що це не вигідно в першу чергу "оновленій владі".
ФигВам до Іван Антонович Показати IP 28 Серпня 2014 13:45
коментар було видалено
віктор до ФигВам Показати IP 28 Серпня 2014 14:04
не суди і судим не не будеш
Іван Антонович до ФигВам Показати IP 28 Серпня 2014 14:05
Знаєте, для мене клоун Ляшко не авторитет. Ні, звичайно Ви можете повісити його портрет замість ікони і молитись на нього. А відносно всього іншого (грабунки, вбивства та інші злодіяння) то можете висловити свої думки (бажано аргументовано) перед хлопцями з батальйону, або хоча б Харченку, якщо ви з Волині (в чому я особисто сумніваюсь), я думаю дуже швидко "придете в чувство".
Ги до Іван Антонович Показати IP 28 Серпня 2014 14:34
Ромаха, повернись на свій луцький форум, там веди свої розмови з собою
ASP Показати IP 28 Серпня 2014 13:18
А ні за що гинуть!!! продажна влада і керівництво військових! Звичайно і росія і жителі донбасу винні в тому що відбувається , але ще більше винні СУКИ які здають наших , які перешкоджають активним діям нашим силовиків - добровольців і не тільки! Просто треба я бачу хлопцям забратися внаглу звідти. І приступати до оборони коли та наволоч захоче лізти далі на Україну окрім донбаса - бо там багато і совка і ненависників українни, яких тільки могила виправить. За цих людей кров лити не збираюсь!
віктор Показати IP 28 Серпня 2014 13:27
а винуваті ми самі...бачили очі що вибирали...і незабаром знову вибиратимемо за літру олії..кілограм борошна і куряче стегно від кандидата
думка Показати IP 28 Серпня 2014 13:56
Ніхто нікого не хоче знищити!!! Це просто натяк, щоб зав'язували з тими батальйонами, а йшли добровольцями, контрактниками, мобілізувались... у військо і під єдиним командуванням, з повним належним озброєнням воювали за Україну!!! А то ті батальйони самі по собі, мають своїх ватажків(Семенченко, Ярош якого щось і не чутно......) нікого не слухають тільки своїх спонсорів. Військової(для бойових дій) дісципліни зовсім немає! Хочемо воюємо, хочемо на Київ підемо, хочемо наступаємо, хочемо відходимо... де таке бачили у військових, а потім допомогу давайте бо ми вляпались?! А так кожен олігарх і політик(Ляшко) зробили свої армії про запас і зараз типу воюємо, а в разі чого і на Київ(при бажанні спонсора) підемо. Може треба це припиняти і тоді не буде подібних Іловайськів, Волновах...?!
Анонім до думка Показати IP 28 Серпня 2014 16:45
А що, краще іти в регулярну армію де тебе твої офіцери і продадуть? Я не хочу вмирати за гроші якогось жирного генерала.Краще вже добровольчий батальон.
рома Показати IP 28 Серпня 2014 15:26
а батальон закарпатя.львів розбіглися по домах.
Анонім до рома Показати IP 28 Серпня 2014 15:38
бо там люди не дурні...
гiсть Показати IP 28 Серпня 2014 17:19
коментар було видалено
Oleg Показати IP 22 Червня 2022 21:44
Там в батальйонах така сама дисципліна як в армії єдина різниця- туди може прийти група друзів і воювати разом незалежно від звання. В армії їх рано чи пізно розділять чи переведуть чи реформують. Скоріш всього залишитися разом їм просто не дадуть, будь хоч вони просто друзі. Будь вони хоч брати по крові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus