USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Профіль користувача
Лілія Бондар
Дата реєстрації: 11 Грудня 2017 13:57
Коментарів: 0
Читачка: Доброго дня звертаюся до Вас за безкоштовною консультацїєю я маю намір звільнитись з органів МВС ( поліції) та вийти на пенсію згідно ЗУ №1683-III 18.10.2016 року щодо пенсійного забезпечення окремих категорії осіб з числа учасників АТО , яким внесено зміни в ч. 3 ст.30 ЗУ Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби , та деяких інших осіб та абз. 6 п.3 розділу ХУ Прикинцевих положень ЗУ Про загальнообовязкове державне пенсійне забезпечення , в якому зазн. що військовослужбовці, особи рядового і нач. складу ОВС , які брали в АТО в районах її проведення мають право на призначення дострокової пенсії на 5 років раніше за наявності страхового стажу не менше 25 років .Служу з ОВС 2000 року , в 2015 р брав участь в АТО в районах її проведення , що підтверджуеться посвідченням учасника бойових дій .Крім служби попередньо до служби в ОВС працював сільському господарстві ( трудовий стаж 6.5 р) з 1994 по 1996 р служба в армії, мені зараз 41.5 років прошу Вас розяснити мені чи маю я право вийти на пенсію .( Кроме того, на назначение пенсии за выслугу лет могут рассчитывать полицейские, которые достигли на день увольнения со службы 45-летнего возраста. Это возможно при наличии у них страхового стажа 25 лет и более, из которых не менее чем 12 календарных лет и 6 месяцев составляет военная служба или служба в органах внутренних дел, Национальной полиции. Прошу Вас дайте мені відповідь. Закон № 3252 від 18 жовтня 2016 року, який вніс зміни до деяких законів щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції. Цим законом Верховна Рада надала право бійцям АТО виходити на пенсію за віком на 5 років раніше. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Щодо законів на які посилаєтесь у запитанні. Норма, яка внесена згідно ЗУ №1683-III 18.10.2016 року щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників АТО, на сьогоднішній день є п. 4 ч. 1 ст. 115 ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування". При цьому вказана норма закону не передбачає такого, що військовослужбовці, особи рядового і нач. складу ОВС , які брали в АТО в районах її проведення мають право на призначення дострокової пенсії на 5років раніше за наявності страхового стажу не менше 25 років. Цією нормою встановлюється питання можливості виходу на песію зокрема чоловікам після досягнення ними 55 років, за наявності страхового стажу не менше 25 років. Норма п. б ч. 1 ст. 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" передбачає, що пенсія за вислугу років призначається зокрема особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, іншим особам, зазначеним у пунктах "б"-"д" статті 1-2 цього Закону, в разі досягнення ними на день звільнення зі служби 45-річного віку, крім осіб, зазначених у частині третій статті 5 цього Закону, за наявності у них страхового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба або служба, зокрема, в органах внутрішніх справ, Національній поліції.

Тобто на цей момент Ви не маєте права на пенсію, і матимите її за умови продовження служби в нацполіції, і якщо вирішите звільнитись із служби в 45 років.
читачка: Доброго дня звертаюся до Вас за консультацїєю я маю намір звільнитись з органів МВС ( поліції) та вийти на пенсію згідно ЗУ № 3052 про те, що військовослужбовці, особи рядового і нач. складу ОВС , які брали в АТО в районах її проведення мають право на призначення дострокової пенсії на 5 років раніше за наявності страхового стажу не менше 25 років .Служу з ОВС 2000 року , в 2015 р брав участь в АТО в районах її проведення , що підтверджуеться посвідченням учасника бойових дій .Крім служби попередньо до служби в ОВС працював сільському господарстві ( трудовий стаж 6.5 р) з 1994 по 1996 р служба в армії, мені зараз 41.5 років прошу Вас розяснити мені чи маю я право вийти на пенсію .( Кроме того, на назначение пенсии за выслугу лет могут рассчитывать полицейские, которые достигли на день увольнения со службы 45-летнего возраста. Это возможно при наличии у них страхового стажа 25 лет и более, из которых не менее чем 12 календарных лет и 6 месяцев составляет военная служба или служба в органах внутренних дел, Национальной полиции. Прошу Вас дайте мені відповідь. Закон № 3252 від 18 жовтня 2016 року, який вніс зміни до деяких законів щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції. Цим законом Верховна Рада надала право бійцям АТО виходити на пенсію за віком на 5 років раніш Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вам раніше вже надавав відповідь на це запитаня. Щодо законів на які посилаєтесь в запитанні. Норма, яка внесена згідно ЗУ №1683-III 18.10.2016 року щодо пенсійного забезпечення окремих категорії осіб з числа учасників АТО, на сьогоднішній день є п. 4 ч. 1 ст. 115 ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування". При цьому вказана норма закону не передбачає такого, що військовослужбовці, особи рядового і нач. складу ОВС, які брали участь в АТО в районах її проведення мають право на призначення дострокової пенсії на 5 років раніше за наявності страхового стажу не менше 25 років. Цією нормою встановлюється питання можливості виходу на песію зокрема чоловікам після досягнення ними 55 років, за наявності страхового стажу не менше 25 років. Норма п. б ч. 1 ст. 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" передбачає, що пенсія за вислугу років призначається зокрема особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, іншим особам, зазначеним у пунктах "б"-"д" статті 1-2 цього Закону, в разі досягнення ними на день звільнення зі служби 45-річного віку, крім осіб, зазначених у частині третій статті 5 цього Закону, за наявності у них страхового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба або служба зокрема в органах внутрішніх справ, Національній поліції. Тобто на цей момент Ви не маєте права на пенсію, і матимите її за умови продовження служби в нацполіції, і якщо вирішите звільнитись із служби в 45 років.
Система Orphus