USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Профіль користувача
Богдан Ліпич
Дата реєстрації: 28 Листопада 2014 18:40
Місто: Камінь-Каширський
Коментарів: 1
Відповідь юриста:
Доброго дня! Не заборонена.

Частиною 3 статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" передбачено, що заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму зокрема на творах мистецтва, створених до набрання чинності цим Законом та на намогильних спорудах, розташованих на території місць поховань, місць почесних поховань.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Василю! Я скажу так, що це не заборонено, а, отже, і дозволено. Для цього потрібно бажання і практичне його втілення.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це випадки, встановлені кримінальним процесуальним законодавством, зокрема коли вона вилучаєтсья за дозволом слідчого судді чи суду як тимчасовий доступ до речей і документів (по старому – виїмка), вилучення в ході обшуку як речовий доказ, вилучення в ході іншого судочинства (зокрема цивільного чи господарського) для проведення можливих експертиз (почеркознавчих, технічних експертиз документів тощо).

На перевірку вилучати книгу не дозволено (це і написано у згаданому Вами пункті 13 Інструкції).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як на мене таку зірку не слід демонтовувати, оскільки вона є складовою пам'ятника, який є пам'ятним знаком, пов'язаним з опором і вигнанням нацистських окупантів з України (відповідно до пп. 6 п. 4 ст. 1 Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки").
Система Orphus