USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Профіль користувача
ОЛЯ
Дата реєстрації: 13 Грудня 2015 21:05
Коментарів: 1
Відповідь юриста:
Доброго дня! Питання поїздки у відрядження, доцільності відрядження - це компетенція роботодавця, і самому вимагати відрядження не передбачено. І такого поняття "відрядження" за власний рахунок в трудовому законодавстві не існує.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Знову у питанні немає усіх вихідних даних для повної ґрунтовною відповіді.

З того що написали, можу зазначити наступне. Статтею 201 КЗпП (організація виробничого навчання) передбачено, що для професійної підготовки і підвищення кваліфікації працівників, особливо молоді, власник або уповноважений ним орган організує індивідуальне, бригадне, курсове та інше виробниче навчання за рахунок підприємства, організації, установи. Статтею 202 вказаного Кодексу передбачено, що працівникам, які проходять виробниче навчання або навчаються в навчальних закладах без відриву від виробництва, власник або уповноважений ним орган повинен створювати необхідні умови для поєднання роботи з навчанням.

В той же час питання підвищення кваліфікації, і направлення на відповідне для цього навчання, це є право і компетенція роботодавця (якщо це відбувається за його рахунок, і якщо це спеціальні профільні курси), і для цього потрібне його рішення.

Щоб детальніше бути компетентним в цьому питанні, рекомендую Вам опрацювати Глава XIV КЗпП (ПІЛЬГИ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ПОЄДНУЮТЬ РОБОТУ З НАВЧАННЯМ).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Здається Ви колись звертались з подібним питанням. Питання поїздки у відрядження, доцільності відрядження - це компетенція роботодавця, і самому вимагати відрядження не передбачено. Наявність дитини в цьому питання не відіграє ролі, якщо Ви вийшли на роботу і працюєте.
Система Orphus