USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Профіль користувача
Анна
Дата реєстрації: 7 Квітня 2016 15:29
Коментарів: 5
Відповідь юриста:
Доброго дня! Наскільки розумію, що районна спілка ветеранів АТО є громадською неприбутковою організацією, і Закону Україн "Про державну службу" не містить обмежень щодо членства державних службовців в громадських організаціях. Відповідно – може.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Надам Вам розгорнуту відповідь на поставлене запитання.

Згідно із ст. 180 КЗпП, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний надати жінці за її заявою щорічну основну і додаткову відпустки перед відпусткою у зв'язку з вагітністю і пологами або після неї, незалежно від тривалості її роботи на даному підприємстві, в установі, організації. Тривалість роботи на даному підприємстві має значення у разі надання щорічної основної та додаткової відпусток повної тривалості за перший рік роботи. Таке право виникає у працівника після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві. Згідно з частиною 7 ст. 10 Закону України "Про відпустки" щорічні відпустки повної тривалості до настання шестимісячного строку безперервної роботи у перший рік роботи на даному підприємстві за бажанням працівника надаються в тому числі жінкам — перед відпусткою у зв'язку з вагітністю та пологами або після неї.

Підставою для приєднання щорічної відпустки до відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами є заява жінки та, залежно від часу надання відпустки (перед або після відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами), довідка медичної установи або лікарняний листок (листок непрацездатності).

У разі, якщо щорічні основна і додаткова відпустки збігаються з відпусткою у зв'язку з вагітністю і пологами, щорічні відпустки мають бути надані після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю і пологами або перенесені на інший строк за бажанням жінок. Згідно із ст. 78 КЗпП відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами до щорічних відпусток не включаються.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Не обов'язково. Місце проживання дитини реєструється за зареєстрованим місцем проживання одного із батьків.
Відповідь юриста:
Тоді, коли забажає і є на те потреба і можливості. А щодо роботи - то така поїздка має бути або службовим відрядженням, або у вільний від роботи час (вихідні, відпуска, відпуска за власний рахунок тощо). В цьому плані обмеження існують лише щодо осіб, які за видом служби є носіями державної таємниці (тут потрібне погодження віповідного керівника).
Відповідь юриста:
Скажу так, що Вам на руки органом созхихисту видається сума за мінусом усіх податків та внесків, які пілдягають оподаткуванню.

Допомога по вагітності та пологах, згідно Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р № 5, не належить до фонду оплати праці. Крім того, вказаний вид допомоги не обкладається податком з доходів фізичних осіб. У зв’язку з цим, підстав для утримання військового збору з допомоги по вагітності та пологах немає.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Пуктом 43 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1751, передбачено, що документи, необхідні для призначення державної допомоги сім'ям з дітьми, розглядаються органом, що призначає і виплачує державну допомогу, протягом десяти днів з дня подання заяви.
Система Orphus