USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): Великому галичанину - велика пошана!
Сьогоднi, 3 червня - дата народження видатного громадського й полiтичного дiяча України, i, в першу чергу, Галичини - Євгена Петрушевича (1863-1940).

Пан Євген був одним з тих людей, якi впродовж усього свого життя боролися за українську волю, незалежнiсть i державнiсть. Одним з тих, якi жили у цьому свiтi саме для щастя України.

Згадуючи ЗУНР зразку 1918-1919 рокiв, ми не можемо не згадувати Євгена Петрушевича, який зробив усе, що тiльки можна було зробити, аби Захiдна Українська держава iснувала й прямувала шляхом прогресу, аби саме вона поступово ставала основаю загальноукраїнської держави.

На жаль, тодiшнi українськi полiтики (зокрема, С.Петлюра та iншi дiячi Директорiї), переслiдуючи власнi цiлi, не зумiли розглянути величезних перспектив, якi вiдкривало для України об'єднання "на галицьких засадах". А держави Антанти (у першу чергу, Францiя) вiдверто пiдтримали Польщу, як претендента на роль нового гегемона Центральної Європи. Пiдтримали за рахунок Галичини й Волинi.

...Радує, що через 62 роки пiсля смертi пана Єгена його вшанували належним чином i перепоховали на Батькiвщинi. (До перепоховання його тiло перебувало в нiмецькiй землi. Тепер його останнiм притулком є рiдна Львiвщина.)

Вiчна й свiтла пам'ять, велика пошана вiд нащадкiв вельмишановному пану Євгену Омеляновичу Петрушевичу.

Пiднiмемо склянку галицького бiмберу!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Хто 94 роки тому пiдписував "Ризький мир" з поляками за рахунок Галичини, Волинi i Piвненщини? Чи вони мали такi права?
Оподаткування видобутку бурштину приватними особами.
Реакцiя на мережеве повiдомлення про порушення кримiнальної справи. (Печерський суд столицi, 1 грудня ц.р.)
Коментарів: 1
Андрій Показати IP 18 Червня 2015 11:50
Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія. ---------------------------------------------------- Редакція зразу відхрещується від Сахалінського щура, який несе алкоголізм в Україну в одноразових пластикових "склянках".. "Пiднiмемо склянку галицького бiмберу!" Ще б хтось на Галичину з Полісся з'їздив, чи "адвокат" Товбін не бачить різниці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus