USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Олександр Ніколайчук: Масові «оргії» з розпивання алкоголю
Мене, як громадського активіста, турбує. Виношу на загал.

Територія, що прилягає до заводу "Кромберг енд Шуберт" (підприємства з 100% іноземними інвестиціями по виготовленню електричних бортових кабельних систем для автомобілів VW, BMW, Audi, Mercedes), у 50-100 метрах від прохідної заводу.


Щодня тричі на добу о 06:00, 14:00 та 22:00 під час перезміни відбуваються масові "оргії" із розпивання алкоголю. Робітники пояснюють, що це вони так "розслабляються" після робочої зміни та важких умов праці. А також, відмічають події, д-н, святкування Дня Збройних Сил України (як на фото).
Правда, ЦИНІЧНО?

Правоохоронці із райвідділку розводять руками, що, мовляв, ми не можемо тут нічого вдіяти, бо маємо дуже багато роботи і людей не вистачає. На другому фото красномовне свідчення того, як "працює" страж правопорядку, що перебуває за кермом службової автівки. До речі, навіть не вийшов із авто, бо він, як міліціонер, виконує лише обов'язки водія.


Знов ЦИНІЧНО?

Міліцію у нинішньому її вигляді не критикує лише лінивий. Питання в іншому, реформування патрульно-постової служби та органів ДАІ, як і всієї системи МВС, коли запускаємо, пане міністр Арсен Аваков? Чи проблема не у реформувані, а в у відношенні всієї вертикалі МВС до службових обов'язків?

Після розпиття таке "чудо" або повертається у сім'ю і, підігріте алкоголем, розпочинає "виховувати" рідних, або вирушає "в люди" шукати пригод для себе та оточуючих. Я ніколи не міг для себе зрозуміти: коли п'єш пиво з пляшки на морозі, у чому кайф?

Озвучена проблема є більш глобальною, ніж видається на перший погляд. Я не розповідатиму про аморальність поведінки, про громадянську байдужість, про засмічування довкілля. Не акцентуватиму увагу на тому, що, коли в країні війна, то кожен повинен максимально долучатися до перемоги. У бюджеті катастрофічна нестача грошей, у тому числі й на соціальні програми. То чому б його не наповнювати і за рахунок тих, у кого спосіб життя розходиться із загальноприйнятими моральними принципами?

В усьому цивілізованому світі порушників громадського порядку карають відчутним штрафом, громадськими роботами та суспільним осудом. У нас же ні справедливого покарання, ні морального впливу. Зверніть увагу, які згідно норм КУпАПу "смішні" санкції за адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку. І, більше того, аби оформити один протокол, необхідно витратити цілу купу часу та паперу. А на виході - пшик. Давайте ініціювати зміни до Кодексу у частині збільшення штрафних санкцій, щоб той же пияка чи дибошир зайвий раз задумався, чи потрібно публічно здійснювати свої ганебні вчинки, чи варто замислитися над сенсом власного життя, як "попадеш" на серйозні гроші.

Чи, хоча б, щоб боявся покарання, якщо це вже до кінця закінчена людина. І знову ж таки, щодо складання протоколів - виписав правоохоронець чек на місці і віддав "у зуби". Не є проблемою одягнути на кожного патрульного якийсь відеореєстратор, який би стрімив у один центр обробки інформації. Мрії? Ні. Це реально втілити і є відносно не дорого у порівнянні із тим, наскільки неефективно працює паотрульно-постова служба та патрулі ДАІ у межах цілої країни. Була б лише добра воля започаткувати перші реальні кроки до змін.

Мене запитують щодо райвідділу міліції: як часто ви до них зверталися щодо описаного у матеріалі? Відповідаю: це за якихось метрів 700 від них відбувається прямо при дорозі і як мінімум із червня місяця, коли там такий собі інвалід другої групи Роман із поплічниками активно почав промишляти споюванням трудяг. Щодо вказаної особи було складено правоохоронцями більше двадцяти протоколів про порушення законодавства. Відбуваються судові розгляди. Наприклад,останнім рішенням судді Луцького міськрайонного суду Волинської області було у порядку ст.160 КУпАП оштрафувати правопорушника, що систематично порушує законодавство, застосувавши максимально передбачені штрафні санкції у межах семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі (15-ти ящиків пива). Далі вилученим алкоголем опікуватиметься управління ДВС. Проте "віз і нині там", тобто Роман продовжує свою незаконну діяльність, регулярно продаючи алкоголь із багажника свого авто.

На замітку скептикам: громадські активісти "Самооборони Волині" доводять - правопорядок вставлювати можна. Потрібно бажання. І громаду просимо не бездіяти.

Звертаюся до "диванників": долучайтесь справами, а не коментарями. Моя позиція: міліціонерам потрібно допомогти боротися, якщо в них не вистачає власного ресурсу. А для реалізації поставленої мети потрібен, як мінімум, розголос. Що й роблю.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Про життя і смерть
Вирішив висвітлити будні активних лучан, котрі допомагають правоохоронцям оберігати громадський спокій у місті
Диванні та зарплатні коментатори, як не можете (а правильніше, не хочете) допомагати, не повчайте: що, кому, де та як робити.…
Коментарів: 4
ввп Показати IP 12 Грудня 2014 12:17
от ти такий модний журналіст, інтелінгент працюєш десь певно в центрі міста, і коли в тебе будуть іменини поведеш своїх колег у якійсь "Барабас" , чи може ще й офісі хільнете, маю друга працює в суді на Радянській то каже бухаєм прямо на роботі,Фінляндію,все красиво правда, але є ще й такі люди як ці - прості роботяги, якім до ближайшого закладу 3 км, в зміна в них закінчується не в 17.00,а в 6ранку чи 10 вечора, ім теж хочеться хвилинку спілкування, погомоніти , пожартувати, проставитись колегам, а далі в автобус та в своє чорне село, а оргії після Барабасу будете устроювати ви, білі комірці, по Теремнівських саунах, Срібних лелеках, заправках ВОГ, разом з лярвами яких вцепите у Майдані, і ото зранку прилізе таке чудо до дому, до жінки та дитини, краще там рейди проведіть, придурки
Олександр Ніколайчук Показати IP 12 Грудня 2014 15:32
До ВВП: як тебе звати, герою ти наш анонімний? Хотів би в очі тобі подивитись... та до рейду на ніч запросити... Я серйозно. Офіційно запрошую. Можна буде продемонструвати свої здібності на ділі, а не лише на словах. Переконаємося разом, хто із нас "модний", а хто "придурок". І біля "Барабасу" побуваєш, і біля "Наталки", "Техаса", "Шайби", "Версаля", "Опери" і на заправці ВОГ на Відродження, як повезе. Побачиш багато цікавого для себе на "сімейниках" після "хвилинок спілкувань, гомонінь, жартувань та проставлянь". Можливо, прозрієш трохи... До "Волинських новин": коментарі, де принижують гідність та ділову репутацію - це норма для вашого ресурсу? Чи, можливо, варто запропонувати таким коментаторам авторизовуватись. Заздалегідь, дякую обом за відповідь.
Корсар Показати IP 6 Лютого 2015 23:10
Так просто прийти з хлопаками, морду натовкти кільком найбільним бугаям, що там бухають - і перестануть. Якщо менти кришують тільки валютчиків і бурштин, то треба діяти як герой Роберта Де Ніро у фільмі "Таксист". Іншого виходу немає...
Gwendoline Показати IP 2 Квітня 2015 04:45
Holy Tooeld, so glad I clicked on this site first!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus