USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Чат зі Святославом Кравчуком
Сьогодні, 19 лютого, на "Волинських новинах" – чат-конференція із заступником голови Волинської облдержадміністрації Святославом Кравчуком.
editor: На вашу думку – добре чи погано, що відмінили місцеві вибори у травні?
Із моєї точки зору: тут є момент, який пов'язаний із виконанням законів у нашій державі. Він не додає авторитету Верховній Раді, і населення не може бути застраховане від того, що інші нормативні документи у нашій державі не будуть змінені, що правила гри не змінять.
І другий момент: він пов'язаний із присутністю на політичному п’єдесталі інших політичних сил і людей, які вони представляють.
Завдяки цим нормальним документам до проведення виборів вони проводили певну роботу.
Складається враження, що ті політичні сили, які сьогодні представлені в ВР і органах місцевого самоврядування, не дуже хочуть, щоб з’явилися опоненти, котрі мають інше бачення на розвиток регіонів і держави в цілому.
faBULA: Нагадайте всім, чому не був побудований міст через залізничну колію і фонтан в центрі Луцька? А то я щось підзабув…
У першу чергу, залізничний міст не був побудований у 2006 році, бо були змінені представники, які вносили у розвиток міста ці елементи. Попередні роботи по цих об'єктах були проведені. Не вистачило часу, щоб їх завершити. Що стосується переходу, то він був пов'язаний із відсутністю фінансового ресурсу у цей період і реконстукцією вокзалу. А щодо фонтану – то це мав бути світломузичний фонтан, котрий би вписувався в архітектуру Театрального майдану, разом із підземним переходом.
yav: Якщо після інавгурації нового Президента головою ОДА стане представник Партії регіонів, Ви схильні до роботи у новій команді з новим керівником?
Я хочу сказати, що я ніколи не пов’язував свої політичні переконання (якщо вони йшли на користь державі і регіону) із тим чи іншим політичним забарвленням. Якщо мої професійні якості і здібності задовольнять нового керівника і якщо він запропонує, то я, скоріш за все, не відмовлюся.
Тому що ця робота пов’язана не із політикою, а із соціально-економічним розвитком і життям людей регіону.
Tarantino: У Луцькій міській раді Ви були підлеглим Антона Кривицького. Зараз в ОДА – він ваш підлеглий. Слухається?
Ну, по-перше, я хотів би сказати, що, із точки зору управлінських рішень, все, чого я досягнув у цій сфері, я завдячую Антону Федоровичу Кривицькому. Він наразі напряму не підпорядковується мені по функціональних обов’язках.
А якщо виникають якість питання, то вони вирішуються нормально. Немає ніяких проблем із точки зору рангів.
Oxana: як ви вважаєте, Луцька міська рада якого зібрання працювала краще: минулого, коли секретарем були ви, чи теперішнього, коли секретарствували спочатку Зелінський, потім Бірюков?
Ну, по-перше, робота Луцькради залежить не тільки від секретаря ради, а й залежить від депутатів.
У 2006 році я говорив про те, що вибори до органів місцевого самоврядування на політичній платформі не дадуть можливості нормально розвиватися місцевому самоврядуванню і не принесе користь громаді. Таку думку я висловив голові Верховної Ради Володимиру Литвину.
По-друге, коли людину вибирають по мажоритарному округу, то вона є більш відповідальною за людину, котра просто знаходить у політичному списку, адже вона не знає проблеми людей, інтереси яких вона має захищати.
При такій системі важко працювати і голові ради, і секретарю. А територіальна громада у такому випадку тільки втрачає.
Тетянка: На вашу думку, з приходом нового президента відбудуться серйозні ротації в ВОДА? Хто буде новим губернатором?
Ви знаєте, сьогодні важко сказати. Те, що ротації відбудуться – це однозначно. Проте важко сказати, хто це буде.
Тим паче, що невизначеним залишається питання із Прем’єр-міністром України. А саме він пропонує свої кандидатури на пост голів ОДА, а Президент затверджує.
Tarantino: Ви колись говорили про реформу соціальної сфери. Я розумію, що ви зараз скажете, що це має Київ вирішувати, але невже у вашій компетенції нема нічого такого, аби покращити ситуацію ,приміром, з безпритульними дітьми? Як ви реформуєте соціальну сферу на волині?
Реформація соціальної сфери – це досить глибоке і об’ємне питання. І якщо їх проводити у повному обсязі, то влада на місцях мають досить обмежений плив на її реформацію, якщо дивитися на глибину реформації. Це стосується і надання пільг, субсидій в різних сферах діяльності, але те, що стосується питання боротьби із безпритульністю. Це питання справді органів місцевого самоврядування. Я вважаю, що в області для цього зроблено чимало. Так, за допомогою влади на місцях, обласної ради і ОДА, ми ввели, крім того, що ми маємо в Рожищі притулок для цієї категорії дітей, ще й центр соціальної адаптації у місті Ковелі. І укомплектовані служби у справах дітей в районах і містах. Те, що стосується цих дітей, ситуація в області контрольована, завдяки педагогічним працівникам Волині.
Оленяточко: Чим Ви займаєтеся у вільний від роботи час?
Часу такого є не дуже багато. Але якщо він є, то намагаюся пограти у великий теніс, волейбол, відповідно, і знайти час для того, щоб заглянути в книжку.
yav: Мене цікавить питання вищої освіти у приватних вузах. Ви, як куратор гуманітарних питань в області, вивчали якість надання освітніх послуг в таких закладах чи повністю довіряєте акредитаціям Міністерства освіти і науки? Всі знають, що в цих «хатах-читальнях» по-суті відбувається звичайна купівля диплому, щоправда, з офіційними платежами і більшою тривалістю покупки: 4-5 років. Чому всі на це закривають очі?
Дякую за запитання. Вища освіта – це складне питання. Приватних вузів у нашій державі є забагато. Тому що, на жаль, ліцензії видавалися, не враховуючи матеріальної бази того чи іншого навчального закладу і наукового потенціалу. Тому сьогодні, як на мене, я хотів би, щоб у квітні, коли починаються давати оголошення через ЗМІ про набір до вузів, то там має бути графа про те, скільки студентів закінчило цей вуз і скільки працевлаштувалося. Напевно, це був би один із елементів, котрий би давай змогу батькам зорієнтуватися про якість знань, котрі надаються в тому чи іншому вузі.
Солдат Джейн: А де ви граєте у великий теніс?
Взимку– в комплексі «Олімпія», а влітку – там, де є для цього відповідні площадки. Я не є професіоналом, я любитель. Тому для мене умови не є основним.
Зиновій Пипка: Чого ви вирішили вчитися в ВНУ? Чи усі пари відвідували?
У ВНУ імені Лесі Українки я навчався на юридичному факультеті, позадипломна освіта. Бо, працюючи у Луцькраді, часто стикався із моментами, котрі були пов’язані із юриспруденцією.
Я навчався на заочній формі навчання, і іноді не відвідував усі пари, хоча по мірі можливості намагався бути присутнім на всіх.
Oxana: А Вас вибирали колись по мажоритарному округу? Що ви тоді зробили для лучан?
Так, я 4 рази обирався від району ДПЗ по мажоритарному округу.
А судити про роботу, котра пов’язана із моїм депутатством, напевно, повинні лучани. Тому що за 12 років роботи у Луцькраді дещо зроблено.
А те, що стосується конкретики, то питання вирішували безпосередньо при зверненні громадян. Зазвичай це були питання, пов’язані із працевлаштуванням, облаштуванням мікрорайону, наданням соціальної допомоги.
Солдат Джейн: А можна з вами на пару зіграти?
Нема питань. Але я дуже слабкий гравець.
Vlad2009: Яким спортом займаєтесь? Які спортивні споруди нашої області Вам подобаються найбільше?
Ну, про спорт я говорив. Щодо спортивних споруд, то ті споруди, що є Луцьку, приміром ДЮСШ, спортмайданчики ВНУ імені Лесі Українки, ЛНТУ, міста Ковеля, Новововолинська, мені імпонують. Але цих споруд є недостатньо, і мені здається, що органи державної влади і місцевого самоврядування не все роблять для того, щоб кількість спортивних майданчиків та споруд в області збільшувалася. Як приклад, розповів про льодову ковзанку, котра сьогодні збудована у Луцьку бізнесменами-любителя хокею. І на жаль, ціна електроенергії, яка використовується для утворення льоду і утримання ковзанки, купується ними по комерційних спорудах. На наше звернення в Кабмін, ми отримали негативну відповідь про те, що ціни на електроенергію були як для населення. Я вважаю, що це неправильно, тому що, зрозуміло, цей проект для тих людей, котрі його втілили вжиття, не є бізнесовим. І на таких людях держава не повинна отримувати прибуток, якщо ми хочемо мати здорове населення.
Julianna: В багатьох віддалених селах Волині діти навчаються у стареньких «допотопних» школах. У частині таких сіл взагалі немає садочків, хоч батьки були б не проти водити туди дітей. Є й садочки, які знаходяться в старих помешканнях. До прикладу наведу: в смт. Головне Любомльського району дошкільнята ходять в садочок, який знаходиться в колишньому панському будинку. Підлога – в дірках. Опалення – старі груби. На стінах дранка. До слова, у сусідніх селах і того немає. Чи буде вирішуватися питання реконструкції, а, можливо, й побудови навчальних закладів у волинських селах? І коли?
Я дякую за запитання. Воно досить актуальне. Я хочу сказати одне: на жаль, політичні преференції не дають можливості професійно підійти до вирішення цієї проблеми. Чомусь ми говоримо про те, що школа повинна врятувати село. Цей лозунг неправильний. Сьогодні в державі повинні створюватись освітні округи, в цих округах будуватися повноцінні школи, із відповідною кількістю класних кімнат, актовими залами та спортивними залами, басейнами, і гуртожитками для проживання дітей. До відповідних сіл повинні бути зроблені дороги, які дадуть можливість доставляти дітей у ці заклади. Те, що стосується дошкільних закладів, то у тих селах, де буде така потреба, я думаю, не буде великої проблеми збудувати дошкільні заклади, забезпечивши їх кваліфікованими кадрами. Всі інші шляхи добудови шкіл і вирішення тимчасових проблем, – вони не вирішать загальної проблеми, котра стосується надання якісних знань і забезпечення здоров’я наших дітей.
Зиновій Пипка: Коли вже врешті-решт спонсорувати спорт буде не бізнес, а держава? Або принаймі коли вже врешті-решт влада не буде заважати бізнесу співпрацювати зі спортом?
У попередньому питанні я про ці речі говорив. Це буде тоді, коли люди зрозуміють, що здоров’я кожної людини залежить не від лікаря, а від кожної людини і від способу життя, який вона веде. Тоді люди змусять державу надати їм умови для ведення здорового способу життя.
faBULA: Скільком людям ви реально допомогли на своїх особистих прийомах, про які завжди так багато інформуєте в пресі?
Ви знаєте, я не рахував, але, я думаю, що якщо я допоміг одній людині чи двом, то це добра справа, адже вирішилася проблема, котра не дозволяла їй комфортно себе почувати.
Tarantino: Ви живете у квартирі чи у приватному будинку? Яка його площа?
Поки що я живу у квартирі. Чотирикімнатна квартира, площею 100,3 квадратних метра. Будинок ще не закінчено. Його площа – 120 квадратних метрів.
Солдат Джейн: Чому ви відмовилися співпрацювати з Фронтом змін? В чому ви не дійшли згоди? Чому ФЗ запропонував співпрацю саме вам? Чи погодитеся ви, якщо пропозиція знову надійде?
Я співпрацюю із «Фронтом змін», я член партії «Фронт змін».
faBULA: Де на Волині беруть більші хабарі – у школах чи лікарнях?
Ви знаєте, мені здається, що тема хабарництва і тема корупції роздувається для того, щоб відволікти людей від нагальних потреб, котрі є у суспільстві. Що стосується хабарів: то їх не будуть давати, коли не будуть брати. Я переконаний, що більшість людей, котрі працюють у своїх галузях – професіонали із високим рівнем відповідальності, котрі лікують людей і навчають дітей.
Oxana: Чи були на волині найближчим часом випадки ,коли люди у селах помирали тільки тому, що поблизу не було нормального медичного закладу?
Про такі випадки мені невідомо. Хоча така проблема існує.
faBULA: Де вам спокійніше працювати - в кріслі заступника губернатора чи заступника луцького мера?
Це абсолютно в деякій мірі різні об’єми робіт, відповідальності і результату. Складно там і там. Кожна посада, вона має свої плюси і мінуси. Тому мені важко відповісти на це питання, де мені складніше. Просто питання, котрі вирішуватися у Луцькраді, були більш нагальними, адже вони стосувалися контакту із люди, для котрих потрібно було вирішувати ці питання. В ОДА є представники влади на місцях і вони більш оперативно впливають на ситуації. В ОДА – більш робота на перспективу і не на «аварійність». Хоча інколи бувають моменти, коли ситуацію потрібно вирішувати «із сьогодні на сьогодні».
Volynjanyn: Чи є перспектива, що недобудовані медичні заклади на ВОлині у цьому році врешті добудують? І чи не завадять цьому вибори?
Я думаю, що вони будуть добудовані. Нагальними на сьогодні є добудова Любомльської лікарні та Іваничівської.
Tarantino: Ви згідні з думкою, що паніка, пов"язана з епідемією грипу, була комусь потрібна?
Я думаю, що вона мала деякий політичний присмак, але в цілому я переконаний, що в житті органів державної влади повинні бути моменти, які дають можливість переконатися населенню, що є держава, є відповідні структури, які повинні вирішувати цю проблему. Але найголовніше, що для структур державної влади на тих недоліках, котрі виникли у цей період, необхідно вчитися і роботи відповідні висновки.
Тетянка: Яке досягнення за час роботи в ОДА ви вважаєте найсуттєвішим? А що для вас було найбільшою невдачею?
Я вважаю, що все-таки той колектив керівників управлінь, із якими я працюю, вдалося зробити спільно із депутатським корпусом Волиньради, покращити ситуацію в медицині, освіті, особливо, в підрозділах, котрі належать до обласної комунальної власності. На жаль, не вдалося вирішити багато питань, які пов’язані із реформуванням медичної галузі на теренах області, вирішенням питання по поліклініці міста Ковеля – за рахунок залізничної лікарні міста. Ну, і питання, котрі пов’язані із розвитком спортивної інфраструктури в області.
Iryna: Скажіть відверто: ви робите щеплення своїм дітям і внукам?
Так.
Солдат Джейн: У вас є власний автомобіль? А службовий? Що це за авто?
Власний є. Службовий – «Шкода».
yav: Ви вже визначилися, чи подаватимете свою кандидатуру на посаду Луцького міського голови?
Ні.
Зиновій Пипка: Коли ви вчилися у Львівській політехніці там так само дерли хабарі як зараз? Чи давали ви хабарі викладачеві?
Ну, якщо сказати чесно, то як таких хабарів не було. Були моменти, пов’язані із купівлею «освіжаючих напоїв» і цукерок для деяких із викладачів.
Оленяточко: За кого ви голосували на цих виборах?
За Україну.
Солдат Джейн: У кого з відомих людей Волині ви за кума?
Ні в кого.
Солдат Джейн: Чому ви не очолюєте Фронт змін?
Це рішення Києва. І рішення прийняв Київ, що волинський «Фронт змін» очолює Олександр Пиза. Я просто член партії.
Солдат Джейн: Святославе! Ну не лукавте! На цих виборах кандидата, який би був за Україну - не було!!!
Як не було?
Тетянка: Вас у 2006 році називали технічним кандидатом на пост мера Луцька. Чому ви в останній момент зняли свою кандидатуру?
По-перше, я не згідний, що я був технічним кандидатом. А те, що я зняв свою кандидатуру… Я її зняв тільки після того, як Антон Кривицький прийняв кінцеве рішення про те, що він буде балотуватися на мера міста. Як ви собі уявляєте, коли перший заступник іде на вибори мера, коли його опонентом буде мер міста, із яким він пропрацював пліч-о-пліч 12 років?
Oxana: Де була більша зарплата: в мерії чи раді? Де кращий офіс
Кабінет кращий був у міській раді, а заробітна плата – вища у ОДА.
Солдат Джейн: А хто ж був? Або дурять нас, або вас...
Я думаю, що всі, хто висував свою кандидатуру на пост Президента України, то вони говорили, що за добробут українського народу і за незалежну Україну.
Volynjanyn: Як ви оцінюєте шанси стати мером Чернецького чи, скажімо, Токарського, або, боронь Боже, Арента чи Чижика?
Я маю один голос за того чи іншого кандидати в мери. Тому шанси є у всіх. А обирати будуть лучани.
Tarantino: Що обласна влада зробила для того, аби в цьому році уникнути проблем з пільговим перевезенням пасажирів?
Ви знаєте, питання пільгового перевезення пасажирів, на жаль, досить складне. Воно якраз відноситься до тих соціальних лозунгів, яких сьогодні дуже багато в Україні. Навіть, я би сказав, забагато. Тому дії обласної влади по ефективному вирішенню цього питання є досить обмеженими.
Це – як є буханець хліба, а ним треба нагодувати 20 голодних людей. Причому це треба зробити так, щоб всі залишилися задоволеними. Є відповідні кошти, які розраховуються на рівні Кабінету Міністрів, і ці кошти необхідно розділити між містами, районами і перевізниками.
Якщо необхідно додаткові кошти, то їх потрібно виділяти із обласного бюджету, а це значить, лишити підтримки соціально важливі сфери, такі як медицина, освіта, культура, спорт.
Заноза: де ви відпочивали останній раз? Яку найекзотичнішу країну відвідали?
Останні 5 років я далі Світязя і Трускавця не був. Далі Європи не був. Запам’яталися відвідини Венеції в Італії.
Volynjanyn: Чи будуть у цьому році інвестуватися гроші в розвиток Шацького краю. Я маю на увазі туризм, а не захист природи. Коли там врешті з"явиться нормальна інфораструктура для відпочинку???
На жаль, мені важко відповісти на це питання конкретно. Але, я думаю, що із кожним роком ситуація на Шацьких озерах буде покращуватися.
Заноза: а які у вас відрядні в день, якщо ви кудись їдете?
Це так як і у всіх: згідно постанови Кабміну, – в межах України 30-35 гривень плюс проживання у готелі.
Iryna: До теми щеплень. Звичайно, офіційно ви підтримуєте позицію Міністерства охорони здоров’я про те, що щеплення необхідні... Але працівники пологового „не на камеру” розповідають, що коли родяться діти і внуки в лікарів, вищих посадовців, то матері кажуть: „Ми зробимо щеплення пізніше”... І я вірю цим людям, які про це розказують. Бо який їм сенс обманювати? І чому я маю вірити чиновнику (хай навіть від медицини), що щеплення робити треба?
Це ваше право – вірити чи не вірити. Я ж вам відповів, яка ситуація у мене із ставленням до щеплень у родині.
Volynjanyn: Ви не відповіли конкретно. Що робить Волинська обласна державна адміністарція, аби покращити ситуацію з туризмом на Світязі???
В першу чергу, це стосується тих робіт, котрі пов’язані із проведенням каналізації і облаштуванням місць відпочинку – баз відпочинку та таборів. Але основне навантаження по розвитку інфраструктури і якості надання послуг лежить у сфері відповідальності органів місцевого самоврядування, тобто Шацької РДА та ради.
Iryna: Що влада зробить для того, щоб п’яні учні і учениці цього року після останнього дзвоника не ходили вулицями міста і області (скажімо, обмежити роботу розважальних закладів та ін.)?
Ви знаєте, в нашій державі, мені здається, що дуже багато звинувачень у питаннях, котрі залежать від сім'ї і людини, перекладаються на плечі влади. Ніяка заборона не дасть ефекту того, якого ми очікуємо, якщо сім'я не виховає відповідним чином свою дитину.
Солдат Джейн: В шацькій поліклініці такииий жах: в одному кабінеті травматолог, терапевт, ще скоро гінеколог там приймати буде. Чи буде поліклініка розширюватися врешті решт. Бо ніби туристичний край...Та й незручно людям
Буде.
National Alliance: Скажіть будь-ласка яка реальність знесення усіх пам'ятників тоталітаризму у Волинській області протягом цього кварталу? Чи не буде запізнілими кроки по вирішенню цього питання, адже незабаром Віктор Янукович призначить нового губернатора і він Укази Віктора Ющенка виконувати не буде? І ще, як Ви ставитесь до того, що на минулому тижні невідомі громадяни зліквідували пам’ятник Леніну у селі Сереховичі Старовижівського району. Ці люди для вас вандали чи патріоти?
Я думаю, незалежно від того, хто сьогодні є Президентом, укази попереднього Президента, спрямовані на розвиток української держави, не повинні відмінятися. Те, що стосується питання пам’ятника, то я взагалі не прихильник агресивних дій, але інколи речі, які робляться силою, є корисні для суспільства. Якщо вони не зв’язані із втратою життя, або приниженням гідності людини.
Volynjanyn: Батьки виховують, нема питань. Але ж на патріотичне виховання молоді, на школи, садки, на масові заходи виділяє гроші ДЕРЖАВА. І гроші немалі. Чому ви перекладаєте усю відповідальність на батЬків і родину?
Абсолютно ні. Я вважаю, що на сьогодні проблема в державі – це інформаційне поле. На жаль, воно не завжди позитивно впливає на виховний процес, але основою виховання є сім'я.
Солдат Джейн: А коли??? Я про поліклініку Шацька
Я думаю, що в цьому році суттєво будуть покращені умови для лікарів у приміщенні поліклініки. Після добудови Любомльської лікарні частина відділень буде переміщена туди і відповідно покращаться умови. Крім того, є проект нової побудови нової поліклініки у Шацьку.
Volynjanyn: Васне втомлюють одномнітні  масові заходи, які проводить влада до різних ДАТ. ПАНАХИДА, ПРОМОВИ, КВІТИ - І ТАК ЩОРАЗУ, однаково. Невже не можна придумати чогось цікавішого? Невже це комусь потрібно???
Те, що стосується цікавішого, запрошую вас запропонувати щось цікавіше. Ми готові до них прислухатися, якщо вони будуть реальними. Ми їх зреалізуємо. А те, що стосується заходів по відзначенню відповідних дат, то вони проводяться для того, щоб ми не забували свою історію і тих людей, які дали можливість нам жити у незалежній Україні.
Julianna: Ви кажете, що чимало питань з морального виховання, які мали б вирішуватися в родині перекладаються на владу. А як бути з фільмами відверто еротичного характеру, які транслюють центральні канали серед білого дня? А відеокліпи, де майже голі дівки, вибачте, трусяться перед телекамерою? А реклама, де навіть білборд – як ілюстрація до підручнику з анатомії? Це також має вирішувати сім’я? Цікаво як: дітям очі закривати? Чи те, що в Україні 14-річні народжують дітей – не проблема моралі і держави?
У попередній відповіді я чітко висловив свою позицію. Якраз ці питання стосуються держави. На сьогодні не все зроблено в інформаційному полі України, щоб цей простір ніс і виховні функції. Із моєї точки зору, Волинське державне телебачення і радіо якраз є тим прикладом, який повинен був би втіленим на державних телерадіоканалах.
Tarantino: Яка в області ситуація з усиновленням дітей? Хто як правило найбільше усиновлює?
Я повинен сказати, що ситуація є доброю. І я думаю, що вона буде покращуватися, якщо буде підніматися матеріальний добробут сімей. Усиновляють різні сім'ї, різного соціального статку.
Andrew USA: Kоли вирішать проблему сміттєзвалища у Брищі?Є якісь проекти щодо очищення цієї території?
Сміттєзвалище у Брищі – це є місце, куди зводять відходи міста Луцька. Це проблема місцевого самоврядування. Вона досить актуальна. І її необхідно вирішувати, із моєї точки зору, завдяки будівництву сміттєпереробного заводу. Але, на жаль, як і чимало інших моментів, пов’язаних із роботою державної влади і органів місцевого самоврядування, політичні забарвлення не дають можливості ефективно використати ту чи іншу ідею, чи ту чи іншу пропозицію.
 
faBULA: Ви були вже в новому кінотеатрі Луцька Адреналін? І чому, як ви вважаєте, досі в Промені нема якісних послуг з показу фільмів. До речі, ця проблема була і тоді, як при владі були ви…
На жаль, не був. Те, що стосується кінотеатру «Промінь», мені здається, що це пряме недопрацювання міської влади. В той період, на жаль, фінансовий ресурс не давав можливості вирішити питання «Променя», тому він був у комунальній власності із перспективою створення у майбутньому відповідного кіноконцертного залу. Я хочу нагадати, що це найбільший зал у місті Луцьку, котрий вміщує 1000 глядачів. При відповідній реорганізації він би дав можливість проводити у ньому чимало заходів. В той період не було інвестора, який готовий був би взяти його в оренду, виконавши ці умови.

Tarantino: Як ви оцінюєте новий Генплан Луька. Це добре чи погано, що його прийняли?
Я думаю, те що його прийняли, це добре, але шлях прийняття цього генплану, особисто із моєї точки зору, є не ефективний. Тому що він не погоджений із сільськими радами, які межують із межами міста. У цьому питанні потрібно було шукати компроміс, а вже після цього приймати Генплан.
Iryna: Знову про щеплення. Позиція ваша і вашої родини зрозуміла. Але ж більшість матерів все одно не знають, чи можна робити дитині щеплення. Мало того, ВОНИ НЕ МАЮТЬ В КОГО ПРО ЦЕ СПИТАТИ, БО НЕ ЗНАЮТЬ КОМУ ВІРИТИ. Лікарі, як і ви офіційно кажуть одне, знайомі лікарі – друге, в інтернеті читаємо третє... А тим часом дитину в садок не беруть. І не тому, що не зроблене щеплення. А тому, що В КАРТЦІ ЩЕПЛЕНЬ НЕ НАПИСАНО, ЩО ЩЕПЛЕННЯ ЗРОБЛЕНЕ. То що ж це за система така?
Ну, на жаль, систему створюють люди, і якщо зроблене щеплення, а запису немає у картці, то відповідальність має нести певна людина. Не можна абстрактно звинувачувати всіх і вся. І щеплення – це не та медична послуга, яку почали робити тільки в незалежній Україні. Вона проводилася протягом багатьох років і в бувшому Радянському Союзі, і про ці речі можна взяти інформацію із минулого і прийняти рішення.
 
Tarantino: Від чого залежить, чи даєте ви допомогу (наприклад фінансову) людям які приходять на прийом до вас? Адже завжди кажете що грошей немає…
На жаль, це не залежить особисто від мене. Тому що 99,99% людей – це дійсно люди, котрі потребують допомоги. Рішення приймає комісія, яку очолюють керівники управління соціального захисту при наявності відповідних довідок і аргументів.
editor: Ваші побажанян читачам Волинських новин
Я хотів би в першу чергу «ВН» побажати, щоб інформація, яка виходить із цього презентабельного видання, завжди була в міру правдивою, слугувала на користь громаді. Ну, а читачам побажати віри в себе, в свою землю і в свою державу.
[cam]
Гість чату на «ВН» - виконувач обов'язків начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області Людмила Арендарчук. Тема розмови…
На «Волинських новинах» відбудеться чат з одним з найвідоміших на Волині ді-джеїв, радіоведучим, організатором клубних вечірок Максимом Фраєрманом, який відомий…
Гість чату на "ВН" - заступник голови ДПА у Волинській області Інна Степанюк. Початок чат-конференції о 14:30. Надсилати питання можна…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus