USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Лютого 2015 14:11] Kseniya37: Розтлумачте, будь ласка, чи може бути мобілізованою особа, яка являється стороною (набувачем) договору довічного утримання. Заздалегідь вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Така особа може бути мобілізована.

Закон передбачає, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані, зайняті постійним доглядом за особами, які його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Такий догляд прирівнюється законодавчо до трудових відносин, особі, яка його здійснює, рахується відповідний трудовий стаж, і державою через органи соціального захисту населення сплачуються щомісячно передбачена законом винагорода за таку діяльність.

Відносини щодо здійснення догляду на підставі договору довічного утримання є цивільно-правовими, і юридично не мають нічого спільного із здійсненням постійного догляду за особами, які його потребують, та, відповідно, не дають доглядачеві права на звільнення від призову на військову службу під час мобілізації.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus