USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Липня 2016 13:22] Антон: Доброго дня. Допоможіть, будь ласка. Батько пенсіонер, який є власником будинку, в якому живуть його діти більше 10 років (з якими він не в дружніх стосунках), написав заяву в дім пристарілих, де він зараз і перебуває. Виникли такі запитання:

1. Чи має дім пристарілих будь яке право на будинок, зараз, і після смерті особи (батька). І які ж ризики не отримати дім у спадок?

2. Хто має оплачувати утримання в домі пристарілих (приходила адміністрація дому пристарілих, і говорила, що діти мають оплачувати утримання батька)

3. Хто має право на його пенсію? Дім пристарілих чи діти?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дім пристарілих (а наразі геріатричний пансіонат) не матиме права на будинок батька, якщо він не зробить про це окремого розпорядження на користь інших осіб, ніж діти (дарування, договору довічного утримання, заповіту). Відповідно таке розпорядження батьком за життя своїм будинком і буде ризиком неотримання будинку у спадок. Питання оплати за перебування батька в будинку пристарілих буде регулюватись договором між батьком, дітьми та адміністрацією такого будинку. Оплачувати його можуть як діти, так і батько із своєї пенсії. Однак вимога адміністрації геріатричного пансіонату щодо оплати дітьми за послуги з перебування батька в таком пансіонаті є цілоком законними, оскільки це конституційний обов'язок дітей піклуватись про своїх пристарілих батьків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus