USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[16 Лютого 2015 21:47] spanky: Доброго дня. Така справа: Друг служив у 2010 чи 2011. У 2014 (весною) році другу прийшла повістка на мед. комісію, яку він пройшов, визнали придатним, після цього в воєнкоматі затишшя.

Почали знову писати після нового року і нової часткової мобілізації: слали повістки, приїзджав воєнком з міліцією. Мати мого друга повістку не отримувала, а він зараз на заробітках за межами області і отримати її також не може.

Зв'язку з ним немає, він не знає, що його шукає воєнкомат. Тобто належним чином проінформованим він не є. Сьогодні приїхав воєнком з міліцією і заявляє, що передадуть матеріали в ПО для порушення кримінальної справи.

Наскільки я розумію, його шукають в звязку з новою хвилею мобілізації і йому потрібно ще раз проходити мед.комісію в 2015 (це так чи ні?). То, поясність, будь ласка, чи може бути порушена КС (хоча, якби складу злочину через неналежну проінформованість начебто і нема) (ст.336кку), і якщо так, чи допоможе його непроінформованість уникнути кримінальної відповідальності....Вельми дякую...
Відповідь юриста:
Доброго дня!

За описаних Вами обставин можливий факт реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань криміналоного правопорушення за ст. 336 КК України. Проте реально притягнути вашого друга до кримінальної відповідальності буде можливим у разі доведення під час розслідування того, що він знав про те, що його призивають за мобілізацією (навіть, якщо не отримав повістки), але не бажав виконувати свій обов’язок та не з'явився до призовного пункту.

У разі якщо не буде доведено, що ваш друг знав, що у 2015 році його викликають за мобілізацією, кримінальна відповідальність виключається.
Коментарів: 1
Марина Показати IP 6 Березня 2015 22:27
Добрий вечір! Така ситуація мій чоловік доглядає за дідусем 1 гр. Інвалідності 88 років Ветеран війни. З дідусем приписані до квартири мама інвалід 3гр. Брат 23 роки не служив, отчим воєнно зобов'язаний Чоловік приписаний до іншої квартири. Чи можуть перекинути догляд на когось з них без дідуся згоди? Чи краще щоб дідусь був приписаний до нашої квартири? Щоб чоловіка не забрали в АТО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus