USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Лютого 2015 07:51] Mery: Шановний Вікторе Бондаренку! Я вже до вас зверталася з питанням стосовно квартири 13.01.2015р, в якій проживає вітчим. Зрозуміла, що не маю, чого боятися за свою квартиру і можу його виселити в судовому порядку.

Проте, підкажіть ще, будь ласка, ще два розяснення:
1.Він говорив, що матиме право на проживання в квартирі, оскільки проживає в ній вже довгий час, чи це так?
2.Якщо я надумаю продавати квартиру, недооформивши будинкову книгу, в звязку з тим, що не хочу його приписувати, з якими я можу стикнутися проблемами?
Дякую.
Відповідь юриста:
Якщо Ви успадкували дану квартиру, і оформили за собою на неї право власності, вітчим має право проживати в ній рівно стільки, скільки Ви йому дозволите.
Під час продажу квартири нотаріус обов’язково попросить у Вас будинкову книгу для перевірки, чи не зареєстроване там місце проживання неповнолітніх, тому з цим може виникнути заминка.

Факт реєстрації його місця проживання у вказаній квартирі залишиться незалежно від наявності будинкової книги, чи відповідний записів у ній. А для продажу квартири навіть «прописка» вітчима в ній, і навіть відмітка про це у будинковій книжці, не є перешкодою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus