USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Лютого 2015 22:31] lenson: Вікторе, підскажіть, будь ласка, чи можна подавати до суду на роботодавця, який не виплатив зарплатні за декілька місяців, при цьому працівник був не офіційно оформлений?
Відповідь юриста:
Подавати до суду можна завжди, але питання, чи дать це бажаний результат. Якщо трудові відносини не були оформлені офіційно, то суд не задовольнить позов про стягнення заборгованості по невиплаченій зарплаті.

Єдиним варіантом тут залишається подавати позов про визнання відповідного періоду, в який працювали в роботодавця, саме як періоду перебування із ним в трудових відносинах, і похідною з цього вимогою буде стягнення невиплаченої заробітної плати. Однак довести це в суді буде вкрай важко (потрібні будуть свідки, докази виплати зарплати, обліку робочого часу (неофіційної бугалтерії), які зазвичай знаходяться в роботодавця, і він їх навряд чи надать суду).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus