USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Лютого 2015 09:29] Viki12: Доброго дня Вам!

У мене виникла така ситуація: я підписала договір з кредиторами (не є банківською установою) про надання мені кредиту, при цьому не звернувши уваги на умови договору.

Мене завірили у тому, що потрібно здійснити перший обов'язковий платіж перед підписанням сумою - 2000грн. Здійснила, підписала. Далі - завіряли в тому, що мої дані зареєструють до 18.00 того ж дня і через кілька годин надійдуть на мій рахунок кошти (а саме - я потребувала 30000грн, та вони мене поставили перед фактом, що надійде 50 тис.грн,та я зможу лише зняти 30тис. але ячкщо захочу зняти більшу суму, то необхідно лише зателефонувати, плюс у них мав бути безвідсотковий кредит).

Після мені надійде смс про те, що кошти надійшли. Отже, на наступний день, звичайно ж, ніякого смс не було, я вирішила зателефонувати та дізнатись, коли надійдуть кошти. Мені у відповідь сказали, що я повинна прийти та заплати ще один обов*язковий платіж - страховку. І вже тоді я зрозуміла, що щось тут не так.

Я знайшла в інтернеті статтю про саме цю фірму що надає "такі собі кредити", та дізналась, що це махінації, та ніяких грошей вони не видають, а ось цими типу обов*язковими платежами самі собі виманюють ту саму сумму, яку у них просили взяти в кредит.

Далі я уважно прочитала договір свій, а саме статтю про розірвання договору. Там настільки все запутано, але я знайшла кілька моментів, через які я можу розірвати договір.

А саме:

1) моя власна відмова від надання кредиту.
2) я надала їм недостовірну інформацію про себе (в цьому випадку вони самі повинні зі мною розірвати договір).

На наступний день я прийшла туди знову, щоб розірвати договір. Мені у відповідь сказали , що я не можу його розірвати, так як я не заплатила страховку. Я відповіла, що у мене немає коштів заплатити. І я хочу розірвати договір через те, що дізналась про їхню фірму та надала їм недостовірні дані.

Далі мені дали зразок заяви та конверт з поштовим адресом центрального офісу їхньої фірми. І сказали написати в письмовому вигляді заяву про розірвання договору та відправити по даному адресу, а далі мені знову ж таки повинно надійти або смс або по пошті відповідь.

Заяву я відправила рекомендованим листом. Пройшов вже майже тиждень - відповіді ніякої. Я дуже переживаю, чи вони зможуть з мене ще якось "здерти" кошти (наприклад, штрафні санкції чи т.п.) і як мені розірвати все ж таки цей договір??

Адже вони мені не надали взагалі ніяких коштів і я відмовляюсь від будь-яких послуг! Порадьте, будь ласка, що мені надалі робити?? Буду дуже вдячна за відповідь.
З повагою, Вікторія.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Вікторія!

З описаної Вами спроби отримати кредит, з огляду на дії кредитора, вбачається, що останній не видає безпосередньо кредити, а здійснює такий вид діяльності як адміністрування придбання в групах. У таких "кредиторів" бажаючі позичити кошти їх фактично ніколи не отримують, їм лише відповідають, що для того, щоб ви отримали кредит вам треба ще сплатити якісь внесок і так далі.

Щоб надати дієву пораду, як розірвати договір, треба його вивчити, тому ґрунтовно відповіді на це питання без вивчення договору надати не зможу. Можу лише порадити написати листа змісту на кшталт "Ви мене ввели в оману, позику не надали, і я вимагаю повернути сплачені мною кошти та розірвати договір", який відправити як цінний лист з описом вкладеного кур'єрською доставкою на юридичну адресу такого "кредитора".

Додам, що вид діяльності як адміністрування придбання в групах належить до фінансових послуг, і потребує ліцензування. Можете перевірити на сайті Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України (Нацфінпослуг) інформацію щодо перебування такого "кредитора" в реєстрі установ, яким видано ліцензію на здійснення фінансових послуг. У разі відсутності у "кредитора" такої ліцензії, можете звернутись до Нацфінпослуг із скаргою щодо проведення його перевірки у зв'язку із здійсненням діяльності без ліцензії.

Крім всього наведеного, паралельно буде доцільно звернутись до суду із позовом про розірвання "псевдокредитного" договору та стягнення сплачених Вами коштів. Лише так найреальніше повернути те, що сплатили. (Для цього Вам знадобиться фахова допомога юриста).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus