USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Лютого 2015 14:53] Inkognito: Два дні тому пішов робити паспорт закордонний, в паспортному столі сидів чоловік, він представився робочим в військоматі.

Сказав мені, що я в розшуку, показав мені комп'ютер з 21000 людьми, які теж в розшуку.

Мені 27 років, я ніколи не служив, навчався в інституті 5 років, після закінчення навчання виїхав за кордон, пробув там 2 роки і вернувся на Україну.

Я йому сказав все, як є, що я виписався з квартири десь 1 рік і 6 місяців тому і прописався в другому місці, з військового обліку не знявся і не став на військовий облік по приписці.

Він мене зразу попередив, що коли я схочу їхати закордон, а я хочу їхати літом відпочивати, мене не випусять. Повістки мені в військомат ніколи ніхто не вручав, я йому так і сказав!
Підскажіть, чи можливо мені виїхати за кордон, і чи реально мені світить до 3 років позбавлення волі за те що я не стою на обліку? Заздалегіть дякую за допомогу
Відповідь юриста:
Почну з останнього запитання. Працівник військомату дещо перегнув з 3 роками. За порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, настає адміністративна відповідальність, і передбачає штраф в розмірі від 85 грн. до 119 грн. (ст.210 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За станом на сьогоднішній день обмеження щодо виїзду за кордон осіб, які є військовозобов'язаними, не передбачені (були виключені із ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" в листопаді 2013 року).

В той же час на сьогодні Кабінетом Міністрів України розробляється проект змін до чинного законодавства, які мають на меті знову запровадити обмеження щодо виїзду за кордон військовозобов'язаних. Тому, цілком вірогідно, що влітку із виїздом закордон у військовозобов'язаних можуть виникнути проблеми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus