USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Лютого 2015 20:51] Юлія: Доброго вечора.

Скажіть, будь ласка, моєму братові 28 років, в армії не служив, у 2008 році визнаний непридатним до військової служби.

Він переніс 4 операції (була зломана рука, а десь через 1,5 року ключиця), в організмі був метел (металеві шурупи в руці і металева пластина на ключиці). У звязку із проведенням мобілізації йому прийшла повістка, комісія написала "ЗДОРОВИЙ"!

Чи можна на законних підставах ухилитися від мобілізації? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! На законних підставах ухилятись від мобілізації неможливо. Якщо особа дійсно підпадає під мобілізаційні критерії, і робить все можливе для ухилення від призову, це вже в тій чи іншій мірі порушення закону.

Певно, що в 2008 році Ваш брат був визнаний під час медичного огляду тимчасово непридатними до військової служби, і отримав відстрочку від призову на строкову військову службу за станом здоров'я на певний строк, і зі спливом такого строку повторно військову медичну комісію не проходив (у зв'язку із лояльно-недбалою політикою в цьому напрямку в минулі часи). При цьому Ваш брат і надалі перебував на військовому обліку як військовозобов’язаний.

Якщо на сьогодні лікарська комісія визнала його придатним до військової служби, то таке рішення у військово-лікарської комісії регіону можна оскаржити до Центральної військово-лікарської комісії або до суду (п.2.4.10 Положення про військово-медичну експертизу, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 р. № 402).
Коментарів: 1
))) Показати IP 2 Березня 2015 14:40
аГЕНТ кРЕМЛЯ ВЫД 5-8 РОКЫВ ПОРОШЕНКО НАШ БОГ, ДА ОСЯЭ НАС СВЯТА ШОКОЛАДКА!!! а взагалі тому лікару який написав що вын "годний" потрібно соморго відправити туди нехай за такими годними подоглядає там...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus