USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Лютого 2015 22:36] Аліна: Скажіть, будь ласка!

В мене брат потрапив в 51 бригаду з діагнозами: ангіотрофоневроз верхніх і нижніх кінцівок (хвороба Рейно) 2 ст, ідіопатичний пролапс передньої стулки мітрального клапана з регургітацією 1 ст, та пролапс стулок тристулкового клапану з регургітацією 2 ст, аномалія розвитку - гіпоплазія правої нирки, хронічний пієлонефрит!

Чи взагалі його мали право забирати? Але вже як забрали, йому поставили діагноз - обмежено придатний до служби, чи його мали комісувати? Чи мають право його відправляти на полігон? Ми маємо право подати в суд?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

З такими діагнозами Вашого брата не мали права забрати в армію. Це очевидно з огляду на ст. ст. 38, 66, 67, 84 розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають cтупінь придатності до військової служби, які є Додатком 1 до Положення про військово-медичну експертизу, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 р. № 402.

Рекомендую у Вашому випадку ознайомитись із вказаним нормативним актом. З такими хворобами Ваш брат, як мінімум, непридатний до військової служби у мирний час, обмежено придатний у воєнний час, а то й можливо взагалі непридатний до військової служби з виключенням звійськового обліку.

Переконаний, що оскарживши дії військового комісара щодо призову в армію брата в суді, отримаєте рішення на Вашу користь.Для початку варто ознайомитись із висновком медичної лікарської комісії, вищеназваними статтями розкладу хвороб, за потреби оскаржити рішення у військово-лікарської комісії регіону до Центральної військово-лікарської комісії або до суду (що передбачено п.2.4.10 зазначеного Положення про військово-медичну експертизу).
Коментарів: 1
Леся Показати IP 2 Березня 2015 16:49
Скажіть,будь ласка!Мій чоловік був мобілізований під час третьої хвилі,пройшов медкомісію,все добре,здоровий,придатний до служби!Побув 3 місяці в зоні АТО,повернувся додому,скарги на здоровя є.Після проходження обстеження виявили гіпертофію лівого шлуночка та неповну блокаду правої ніжки Гісса.Чи є ці хвороби такими що підлягають комісуванню,дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus