USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Березня 2015 14:08] Marichka: Доброго дня! Мій батько - інвалід 3-ї групи та прирівняний до ветеранів ВВВ. Зараз він потрапив до лікарні та потребує лікування. Нещодавно побачила питання щодо повернення коштів за медикаменти.

Підкажіть, будь ласка, чи має мій батько право на повернення коштів за лікування? Куди необхідно звернутись? Які документи мати при собі?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Ваш батько належить до груп населення, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно. Проте такі ліки видаються безоплатно для лікування лише певних хвороб.

Перелік таких категорій захворювань є додатком №2 до постанову Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 "Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань".

Ознайомтесь із таким переліком захворювань, і якщо знайдете там ту хворобу, у зв'язку із якою батько перебуває у лікарні, можете претендувати на безоплатне одержання ліків. Звертатись слід до місцевого управління охорони здоров'я.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus