USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Березня 2015 23:05] Natali000: Доброго вечора!

Така ситуація: батьки розведені 8 років. У сім'ї 2 дітей. Батько не сплачував аліментів, за домовленістю з мамою в суді. Він залишив нам будинок, з будинкової книги виписався, приписався у своєї матері в квартирі. Усі документи на власність оформлені на нього. В будинку проживають мама, я та сестра. Комунальні послуги мама теж оплачує на його прізвище. Хотілося б знати, чи має він уже зараз якесь право на будинок за таких умов, якщо не проживає тут більше 8 років?

А також сьогодні зателефонував і попросив будинкову книгу для оформлення біометричного паспорту... (вичитала в інтернеті, що вона взагалі не потрібна для цієї процедури) І якщо так, то у нього є своя будинкова, у якій він приписаний. Виникають питання, для чого йому наша і чи це не є якась підстава? Як би Ви порадили вийти з цієї ситуації мудро і правильно? Надіюсь на відповідь...
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Якщо право власності на будинок зареєстроване за Вашим батьком, то він і надалі залишається його власником.

Домовленість про те, що він не сплачуватиме аліменти в рахунок передачі вам (дружині та дітям) належного йому житла слід належним чином оформити, оскільки в протилежному випадку вона не має юридичної сили (це має бути відповідний нотаріально посвідчений договір з подальшою перереєстрацією права власності на будинок).

А для оформлення біометричного паспорту будинкової книги не потрібно. (Із документів подаєтсья лише паспорт, інкод та, за наявності, закордонний паспрт).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus