USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[9 Березня 2015 11:31] Борис: Доброго дня!

Мені 22 роки. Мій батько пенсіонер, а мама - інвалід ІІ групи, обидва не працюють. Я - єдина дитина в сім'ї.

Підкажіть, будьласка, чи згідно з цими обставинами я маю право на відстрочку від військової служби?
Якщо так, то як реалізувати це право? Який порядок отримання відстрочки? Які для цього потрібні документи (довідки) і з яких установ?
Відповідь юриста:
За таких обставин відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" Ви маєте право на відстрочку від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами, оскільки непрацездатними вважаються особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами, зокрема діти-інваліди, а також особи, які мають право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника.

Рішення про надання відстрочки від призову за сімейними обставинами районною призовною комісією приймається під час першого проходження призовником призовної комісії. Для цього Вам слід надати до військового комісаріату за місцем обліку документи, які підтверджують описані Вами обставини (припускаю, це Ваш паспорт, свідоцтво про народження, паспорти батьків, пенсійні посвідчення батьків).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus