USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Березня 2015 09:07] Grigorovich: Добридень!

Зібралися з друзями біля водойми зловити два-три карасика та зварити юшки, посидіти-поговорити. Прийшов чоловік, назвався орендарем водойми. Сказав, щоб ми і на 30 метрів до водойми не підходили, тут все його, він купляв рибу і запускав в цю водойму, і ловити нам не дасть.

На закон про загальне водокористування йому начхати, бо, з його слів, закон поширюється на водойми в населених пунктах, а його водойма, бачите, тут населений пункт - ні, не в населеному пункті.

Якихось документів на оренду в нього не було, сказав, що ми не контролюючі органи і показувати їх всім і всякому він не має бажання. Загалом, настрій був зіпсований.

Загалом і запитання: чи прав той орендаторі і чи повинні бути в нього документи на видному місці, в яких описано, що можна, а що ні, якесь посвідчення особи, а то він не представився. Якщо орендар не правий, чи реально його до відповідальності?
Відповідь юриста:
Частинами 4 та 5 статті 47 Водного кодексу України, передбачено, що на водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду. Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

В той же час, в якому саме форматі орендар водойми має доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, законом не передбачено. Певно, це питання врегульовано в договорі оренди між обласною радою та орендарем.

На сьогодні за дії в описаній ситуації відповідальність орендаря законодавчо не передбачена. Ви можете лише написати про такий випадок до обласної ради, яка може прийняти такий випадок до уваги як можливе порушення договірних зобов'язань орендаря водойми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus