USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[12 Березня 2015 17:32] Володя469: Я і моя сім'я, яка на даний час складається із трьох осіб, має пільги з освітлення. Постановою №409 від 6 серпня 2014 року встановлено нові соціальні стандарти.

У пункті 3, підпункті 6, в останньому абзаці сказано "у селах і селищах міського типу, для громадян, яким відповідно до громадянства держава забезпечує безоплатне освітлення житла - 30 кВт.г на місяць на одну особу".

Я з практики юридичних трактувань термінів в будь-якій сфері суспільного життя зрозумів, що термін "30 кВт.г на одну особу" означає "30 на одну, а на три особи - 90 кВт.г". Ну, проста арифметика. А в соцзабезі мені сказали, що "на одну особу" означає на домогосподарство, тобто на всю сім'ю.

Будьласка, посилаючись на якісь поважні джерела, розкажіть, хто із нас правий?
Відповідь юриста:
Ви все правильно зрозуміли, і абсолютно праві в даній ситуації. Шукати якісь інші "поважні джерела" немає необхідності, оскільки постанова Кабінету Міністрів україни є достатньо "вагомою" юридичною силою, і нею доволі чітко врегульоване дане питання.

Якщо у орнані соцзахисту відмовляють провести обрахунок пільги по сплаті за освітлення з розрахунку 30 кВт на особу, а не на домогосподарство, напочатку доцільно оскаржити дії працівника органу соцзахисту до голови відповідної райдерадміністрації (звичайна скарга, де письмово викласти всі обставини). Якщо раптом така скарга не буде задоволена, слід зобов'язати такий орган соцзахисту виконувати вимоги закону через суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus