USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Березня 2015 21:07] Юлія: Скажіть, будь ласка, чи маю я право не платити податок за пай, якщо він мені дістався по заповіту від дідуся. Я дружина, чоловік якої перебував і нині перебуває в АТО. Мені відомо, що на Вашому сайті писали про те, що міська рада винесла рішення про несплату цього податку, але я його не можу знайти. Дякую.
Відповідь юриста:
По-перше, безпосередньо у Вас? як у дружини чоловіка, який живий і перебуває в АТО, пільги щодо сплати земельного податку відсутні, оскільки, відповідно до ст. 281.1.4 Податкового кодексу України, від сплати податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Дія вказаного Закону поширюється на Вашого чоловіка, однак на Вас, як на його дружину, ні.

По-друге, рішення по ставках земельного податку, яке приймала міська рада, не поширюється на земельний пай (оскільки він розташований за межами населеного пункту), а міська рада таке рішення могла приймати лише щодо земель, які знаходяться в межах території міста.
Коментарів: 1
Павлюк Ірина Показати IP 20 Березня 2015 10:52
Доброго дня! Скажіть будь ласка чи можу я отримати субсидію на ЖКП, якщо прописана в квартирі з малолітньою дитиною, але не являюсь власником житла? (власник не прописаний з нами)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus