USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[11 Червня 2017 14:24] Оксана: Доброго дня! В мене таке питання, чи має право голова ОСББ подати в суд на власника квартири, який не сплатив рахунок на капітальний ремонт водопровідної системи., якщо 70% мешканців підписали згоду сплатити рахунок на капітальний ремонт і рішенням більшості меншість 30% мешканців повинна підкорятись і виконувати таке рішення. Сплатити потрібно 1110 грн. це окремий рахунок, який не входить до оплати за комунальні послуги. Просто виходить така ситуація, що одні відмовляються платити, а інші мають платити свої гроші не такі й малі .Я не знаю як правильно вчинити. Оскільки мною теж була підписана згода на оплату за капітальний ремонт. Що мене очікує, якщо я не платитиму, хоч підписала згоду? Чи може голова ОСББ подати в суд? І які може вжити міри голова ОСББ, щодо тих хто проти оплачувати рахунок? Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! Голова ОСББ має право подати такий позов до суду, і він є підставний. І вже виконавча служби стягне з власника житла або іншої площі у будинку, що обслуговується ОСББ, такі кошти, плюс усі судові витрати. Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Тариф по сплаті внесків на утримання будинку формується шляхом його обговорення та затвердження на загальних зборах об'єднання, яке є вищим органом управління ОСББ, і рішення якого, прийняті в межах компетенції, повинні виконувати члени об'єднання та інші власники майна, яке знаходитсья в будинку, що перебуває на балансі ОСББ. Зокрема, кожен власник відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" зобов'язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні платежі, а п. 1 ч. 1 ст. 15 зобов'язує власника виконувати вимоги статуту об'єднання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus