USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Червня 2017 22:51] Анатолий: Доброго вечора. Таке питання. Чи можливо примусити завдяки чинному законодавству одного з співвласників квартири поміняти свої квадратні метри на іншу власність, яка належить одному з співвласників квартири (як альтернатива).
Така ситуація після одруження планували жити в мене в дома, мама категорично була проти, тому що різна віра, але це тільки привід. Ми з дружиною на слідуючий день зняли подобово квартиру, поки не знайдемо щось підходяще, 5 років жили на найманих квартирах, а так як 1,5 років народилася дочка трохи тяжко, також 3 місяці тому я травмувався і змушений доглядати дитину, а дружина пішла на роботу. Після лікарні ми переїхали.
Далі постійні докори та неможливість жити під одним дахом, причина всього психічні розлади, які передалися по спадковості, бабуся лікувалась 3 роки в психлікарні, поки не померла там ...
Тиждень тому приїхала мати дружини зібрали всі речі (абсолютно), донечку і поїхали до себе в село. З дружиною в нас поки що хороші стосунки, не дивлячись на всі ці негаразди.
Я є власник частки в 5 кімнатній квартирі, розмір якої 105 м2, в якій проживає мама і брат, тому що сестра теж змушена була виїхати, бо не могла терпіти все це з чоловіком та донькою.
Я після того не спілкуюся зовсім, брат також, але вона може прийти в 01:00 або в 02:00 запалити свічку читати над головою якісь молитви чи ще щось. Я закриваю кімнату, бо це не в які рамки не влазить.
Брат і сестра не проти того, щоб я відмовився від своїх м2 та проживав в однокімнатній (17м2).
Чекаю на відповідь. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Теоретично це можливо. Відповідно до частин першої, другої статті 364 ЦК України кожен із співвласників спільної часткової власності має право на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності. Якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим (частина друга статті 183 цього Кодексу), співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки. Компенсація співвласникові може бути надана лише за його згодою. Однак? реально це доволі складна процедура. Тут Вам у пригоді може стати правова позиція Верховного Суду України, викладена в постанові від 19 лютого 2014 року у справі №6-4ц14.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus