USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Вересня 2017 09:19] Олександр: Доброго дня. У мого батька проблеми зі здоровям. У нього закінчився строк дії його пенсійної картки. Я завірив у сільраді довіреність на отримання дуплікату картки по його рахунку все робив згідно інструкцій колцентру данного банку. Але при звернені безпосередньо у відділення мені відмовили зіславшиcь на те, що зараз діють якійсь нові закони/постанови, що забороняють отримання картки по довіреностях навіть нотаріально завірених...Як на вашу думку вони законно вчинили? Чи є шанс все ж отримати картку щоб не тягнути хворого(тим паче найближчим часом це нереально) у відділення? Дякую вам за допомогу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Одразу Вам скажу, що такі вимоги банку незаконні, і не підкріплені жодним нормативним документом. Повноваження щодо відкриття банківського рахунку та отримання картки для доступу до нього не є такими, які неможливо передоручити в порядку інституту довіреності.

Так, ч. 2 ст. 238 Цивільного кодексу України, міститься норма щодо неможливості представником вчиняти правочин, який відповідно до його змісту може бути вчинений лише особисто тією особою, яку він представляє. Однак права щодо розпорядження банківським рахунком не є тісно пов'язаними з особою, та не містять обмежень щодо неможливості їх передачі іншій особі.

В цьому випадку існує незаконна відомча політика Пенсійного фонду України, яка полягає в обмеженнях у використанні банківських пенсійних рахунків за довіреностями. Однак, це не має нічого спільного із чинним інститутом представництва.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus