USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[4 Жовтня 2017 09:32] Юліанна: Доброго дня!

У моїй довідці про доході зробили помилку, не вказали 600грн лікарняних виплат. При подачі документів для оформлення соціальної допомоги, (малозабезпеченим сім'ям і одинокій матері, я вже рік у декретній відпустці) цієї помилки спеціаліст не помітила і прийняла документи, допомогу в кінцевому результаті призначили. І ось проходить уже 7 місяців, мені телефонують з управління соцзахисту і звинувачують мене в шахрайстві. Говорять, щоб не було проблем, написати заяву на перерахунок, і я так розумію, повернути їм кошти! Яка моя вина? Я ж довідки не друкую.

Чи мають вони право вимагати у мене повернути кошти? Тим паче, що минуло стільки часу після розгляду і подачі документів.

П.с. допомога всерівно була б призначена, просто в не сутєво меншому розвірі.

Дякую за відповідь.)
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вони можуть у Вас вимагати повернути пошти. Однак, чи є у Вас правові підстави не повертати управлінню соцзахисту такі кошти, це вже інше питання. Як на мене, в цьму випадку слід зажадати комісійного вирішення цього питання, подавши відповідну заяву та пояснення, що це не Ваша вина, та повернути кошти, як різницю між сумою, яка фактично була виплачена, та сумою, яка повинна була б бути призначеною у випадку врахування вказаних 600 гривень. В іншому випадку, як на мене, можна не повертати кошти. І якщо управління соцзахисту не погодиться на таку Вашу пропозицію - пропонувати йому звертатись до суду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus