USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[30 Березня 2015 21:19] оксана: Добрий вечір.

Я з своєю неповнолітньою дитиною хочу виїхати закордон на постійне місце проживання, але батько дитини не дае згоди, хоча ми вже розлучились.
Скажіть, будь ласка, чи можна через суд отримати дозвіл і чи можна подавати таку заяву в іншому місті чи тільки там, де ми проживаемо. Дякую.
Відповідь юриста:
У суді вирішуються найрізноманітніші питання людських відносин, і я вважаю, що і подібні до Вашого. Вбачаю, що в такому випадку позов повинен бути адресований до батька дитини про визнання його відмови на надання згоди на виїзд дитини із Вами за кордон безпідставною та встановлення факту відповідності інтересам дитини можливого виїзду дитини із Вами за кордон без нотаріально посвідченої згоди на це батька. Такий позов слід подавати за місцем проживання відповідача, тобто батька дитини.

Однак, щоб такий позов реально був задоволений, слід навести суду дуже переконливі аргументи, які дадуть підстави вважати, що таке ненадання батьком дитини згоди на виїзд закордон фактично не що інше, як зловживання його батьківським правом щодо участі у вихованні дитини, а не елемент виявлення дійсного бажання приймати участь в житті дитини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus