USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[30 Березня 2015 23:42] Наталия: Скажіть, будь ласка, чи можуть мобілізувати чоловіка, який знаходиться в декретній відпустці? Дякую.
Відповідь юриста:
Статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, передбачено, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані, зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Також не підлягають мобілізації чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

Тобто, при догляді за дитиною до досягнення нею 3 річного (6 річного) віку для чоловіка існують 2 вищевказані підстави для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. При цьому вони можливі в одному випадку якщо такий чоловік не одружений, і сам виховує дитину (як самостійна підстава), в іншому – якщо офіційно перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, і військовому комісару обґрунтує відсутність інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд (дружина – мати дитини знаходиться за кордоном на заробітках, або працює в іншій місцевості, стан здоров’я не дозволяє здійснювати догляд тощо).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus