USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[13 Квітня 2015 21:14] Sasha9212: Доброго дня! Скажіть, будь ласка, сьогодні мені вручили повістку на проходження медичного огляду у воєнкоматі.

Проте на ній підпис начальника воєнкомату, якого забрали в АТО і на його місце призначили іншого. Чи є така повістка легальною та чи має юридичну силу? Якщо я не буду реагувати на неї, то чи мають у воєнкоматі право притягнути мене до відповідальності за неявку на огляд.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Така повістка має юридичну силу, оскільки підписана воєнкомом як посадовою особою, незалежно від його теперішнього місця служби і військової посади.

Так, відповідно до статті 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію (зокрема неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин) тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн.).

Зверніть увагу, що сплата штрафу не звільняє військовозобов'язаного від його обов'язку з'явитись у військомат для медогляду та подальшого вирішення питання щодо мобілізації. Це лише буде додатковою відповідальністю у вигляді зобов'язання сплатити кошти та "подразником" для військового комісара, який забезпечує виконання мобілізаційного завдання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus