USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[16 Квітня 2015 10:42] Natali: Районна рада в односторонньому порядку розриває договір про передачу майна на праві оперативного управління наданого бюджетній установі, для надання цього приміщення для потреб військкомату.

Чи правомірні дії районної ради? Яким чином захищатись бюджетній установі? наперед вдячна за відповідь
Відповідь юриста:
Щоб надати повну грунтовну відповідь слід опрацювати такий договір. Однозначно можу сказати, що одностороння відмова від зобов'язань законом не дозволяється. Якщо договром не передбачено права районної ради в односторонньому порядку розривати такий договір, то однозначно вона не має права цього робити.

В цій ситуації захистити права бюджетної установи можливо лише в судовому порядку, подавши до райради позов про визнання дій з розірвання договору незаконним, та зобов'язання надалі виконувати його умови.

Зауважу, що одностороннє відступлення від договірних умов в описаній ситуації можливе лише у разі проголошення військового або надзвичайного стану, якого на сьогодні де-юре немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus