USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Березня 2018 16:32] Julia: Добрий день!

Підкажіть, будь ласка, що можна зробити в наступній ситуації.

Жінка проживає більше 10 років в цивільному шлюбі з чоловіком, однак офіційного шлюбу не було зареєстровано. В жінки є двоє дітей однак даний чоловік не є їхнім батьком.

Жінка прописала даного чоловіка в своїй квартирі, а декілька років тому вирішила квартиру приватизувати. Під час приватизації її цивільний чоловік був приписаний в даній квартирі і написав офіційну відмову від участі в приватизаці, що нотаріально завірена. Квартира приватизована тільки на ім'я жінки.

На даний момент жінка хоче позбавити цивільного чоловіка права користування житловим приміщенням.

Скажіть, будь ласка, чи можна позбавити особу права користування житловим приміщенням (квартирою) якщо вона відмовилася брати участь в приватизації даної квартири чи тепер ця відмова дає право на безстрокове кориттсування даною квартирою і "виписати та висилити" даного чоловіка через суд не можна, а тільки через добровільну його згоду?

Якщо це дійсно так, не могли б Ви, будь ласка, підказати норму закону яка передбачає це "безстрокове право на користування"?

Як можна вирішити дану проблему і чи вирішить цю проблему складання заповіту, де квартира буде повністю переходити у власність дітям?

Дякую Вам заздалегідь!
Відповідь юриста:
Добро дня! Цей чоловік не має права на безстрокове користування даною квартирою і "виписати та виселити" даного чоловіка через можна суд. Відповідно до ст. 319 Цивільного Кодексу України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Факт реєстрації місця проживання такого цивільного чоловіка та його проживання в квартирі обмежує права жінки та її дітей як власників квартири.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus