USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Квітня 2015 20:49] Марія: Добрий вечір. Прошу проконсультувати мене з приводу земельного питання.

Кілька років тому в процесі оформлення спадщини Луцька міська рада надала дозвіл на приватизацію лише 10 соток землі біля нашого житлового будинку, що розташований у приватному секторі. Нас усього троє співвласників - з різними частками власності.
Ще на 6 соток землі в міському управлінні земельних ресурсів зобов'язали укласти договір оренди. Хоча, ми просили, щоб нам її надали під садівництво. Чи порушено наші права і чи маємо ми право на оформлення цих 6 соток саме під садівництво? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я сумніваюсь, що цільовим призначенням 6 соток землі в місті, котру Ви орендуєте разом із іншими спадкоємцями, є ведення садівництва, оскільки такі землі відносяться до земель сільськогосподарського призначення. Скоріш за все такі 6 соток землі належать до земель житлової та громадської забудови. Якщо Ви разом із іншими спадкоємцями не використали своє право на безоплатне одержання землі для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в межах дозволених 0,10 гектара на 1 громадянина, то маєте право їх приватизувати саме з такою ціллю, наприклад кожен по окремості подавши заяви щодо розроблення проекту землеустрою для приватизації по 0,02 гектара земельної ділянки. У разі якщо міська рада відмовить Вам передати таку землю безоплатно у власність, таку відмову прийдеться оскаржувати в суді.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus