USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Квітня 2015 14:26] ket: Добрий день!
Ми - комунальне підприємство, надаємо в оренду нерухоме майно, наш орендар юридична організація (Її власник помер в 2013). За три місяці до його смерті виник борг. Спадкоємців немає, юридична оганізація не функціонує. До суду ми не зверталися, ми маємо лише довідку про смерть.

Чи можемо ми вважати таку дебіторську заборгованість як безнадійну. Якщо так, то якими законами нам керуватися, щоб списати її з балансу. ДЯКУЄМО!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Таку заборгованість на законних підставах вважати безнадійною зарано. Смерть фізичної особи – власника чи засновника юридичної особи не припиняє останню як таку, відповідно не є підставою для звільнення від зобов’язань юридичної особи, котра відповідає всім своїм майном, та діє як суб’єкт права до свого припинення.

Для вирішення цього питання рекомендую написати відповідну заяву до державної податкової інспекції, котра уповноважена звертатись до суду з позовом про визнання суб'єктів господарювання припиненими, якщо вони не звітуються та не подають декларації про доходи, бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням податків і зборів. Якщо податкова подасть до суду такий позов щодо Вашого орендаря-боржника (суди, як правило, їх швидко розглядаютьть та задовольняють), то після рішення суду про його припинення у Вас будуть всі підстави вважати таку дебіторську заборгованість безнадійною.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus