USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Лютого 2019 14:14] Sergiy: Доброго Вам дня! 1970 року отримав травму (ампутовані обидві ноги) з вини держпідприємства (вина встановлена судом у 1971 р.) "Одеська залізниця", було мені 9 років. ЛТЕК визнала інвалідність 1 гр. довічно. Чи можу я зараз подати позов на компенсацію у зв'язку із втратою працездатності?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Згідно зі ст. 1195 ЦК фізична або юридична особа, яка завдала шкоди каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я фізичній особі, зобов'язана відшкодувати потерпілому заробіток (дохід), втрачений ним внаслідок втрати чи зменшення професійної або загальної працездатності, а також відшкодувати додаткові витрати, викликані необхідністю посиленого харчування, санаторно-курортного лікування, придбання ліків, протезування, стороннього догляду тощо. У разі каліцтва або іншого ушкодження фізичної особи, яка в момент завдання шкоди не працювала, розмір відшкодування визначається виходячи з розміру мінімальної заробітної плати. При цьому позови про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю не обмежені в позовній давності. Відповідно на даний час Ви маєте право подати позов на компенсацію завданої шкоди за весь час інвалідності. Лише його треба фахово підготувати.
Коментарів: 1
Sergiy Показати IP 27 Березня 2019 13:19
Щиро дякую Вам !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus