USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Квітня 2015 09:16] Валентина: Доброго дня! Буду рада, якщо ви зможете надати відповідь. Моєму чоловікові надали в службовому приміщенні дві кімнати для проживання.

Він - вчитель і пропрацював 12 років і працює надалі, зараз ми багатодітна родина. В цьому приміщенні проживає ще один спеціаліст, але з іншого входу будинку, бо в ньому два входи. У нас власного житла немає, ми приписані просто на території сільської місцевості. Ми звернулись до підприємства, що надав це житло, щоб зняти статус "службового" для подальшої приватизації, але вони відмовляються це робити і сказали: живіть так, вас ніхто не виселяє, але ми не можемо ніякого зробить ремонту, навіть поміняти вікна.

Будинок цей ще побудований у 1890 році. Воно числиться на балансі відділа освіти, але всі ремонти, що можна ми робимо самі, води не було, ми її провели самі, сиділи тиждень без світла, бо відрізали, підключили за власні кошти, ну це їх не стосується і вони все дають відмову. В цьому будинку навіть немає номера, він не числиться у БТІ, не числиться і в архітектурі. Ми навіть не можемо отримати ніякої допомоги. Підкажіть, будь ласка, чи є у нас шанс отримати ці кімнати? Куди потрібно звернутися?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Відразу можу сказати, що Вас із цього будинку ніхто не виселить без надання іншого жилого приміщення, оскільки це заборонено ст. 125 Житлового кодексу, та п. 35 Положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в Українській РСР, так як Ваш чоловік пропрацював вчителем більше 10 років.

З питанням приватизації такого будинку справи складніше, оскільки воно знаходиться виключно в компетенції відповідного управління освіти. Для цього треба щоб таке управління дозволило Вашому чоловікові та його сім'ї приватизувати такий будинок, або передала його на баланс сільської ради, від якої вже можна буде отримати дозвіл на його приватизацію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus