USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Квітня 2015 14:45] оксана: Підкажіть, будь ласка, така ситуація: мого друга виписали батьки з приватизованої квартири і приписали у його рідного дядька, а тепер він хоче його (племінника- ред.) виписата. Батьки сина назад приписувати у своїй квартирі не хочуть. Що йому в такій ситуації робити? Дякую.
Відповідь юриста:
Питання реєстрації місця прожвання в помешканні сторонніх осіб, які не є власниками житла, відбувається на засадах добровільної згоди на те власника житла, і правові підстави примусти їх "прописати" когось у своєму помешканні - відсутні. Тому, щоб у Вашого друга було зареєстроване місце проживання, слід погоджувати це питання із власниками житла, у якому він хоче "прописатись".
Іншими словами, в даній ситуації, якщо дядько є власником житла, і хоче виписати свого племінника, то так чи інакше зможе це зробити, зокрема в судовому порядку. Оскільки в звичайному порядку "виписка" відбуваєтсья за поданням відповідної заяви та заповнення форми безпосередньо особи, яка "виписуєтсья", або за неї це може зробити інша особа, маючи на те відповідну довіреність. Якщо батьки хлопця не хочуть його "прописувати" у себе, то законно примусити їх це зробити немає підстав.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus