USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Квітня 2015 14:03] Tina: Доброго дня!

У мене двоє дітей (11 та 16 років), хочу розлучитися з чоловіком. Він ділити майно між нами не хоче. У нас є 3 контейнери з товаром, де ми з чоловіком і працюємо ( але вони за документами належать чоловіку), магазин ( за документами належить подружжю) двокімнатна квартира (де ми наразі проживаємо із дітьми, але прописаний у квартирі чоловік, наші діти, його тато та його брат) та частка землі, де ми хотіли будувати будинок ( який повністю належить йому за дарувальним договором). У мене від мами лишилася однокімнатна квартира (де я й прописана, але там зараз живе сім'я мого племінника, але я цього документально не засвідчувала). Скажіть скільки я заплачу за позивну заяву до суду про розлучення? Як довго йтиме суд, через скільки часу ми будемо офіційно розлучені? Чи маю я право проживати в цій двокімнатній квартирі, якщо діти хочуть лишитися зі мною?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Питання вартості юридичних послуг оговорюється індивідуально із юристом, який займатиметься Вашою справою, і відповісти на нього тут на сайті правильно неможливо. Якщо не Ви та чоловік не будете затягувати суд, то реально можливо постановити рішення про розірвання шлюбу впродовж 2-3 місяців з моменту подачі позову. В двокімнатній квартирі Ви маєте право проживати, оскільки це є Ваша із чоловіком спільна власність. Питання її подальшої долі варто вирішити одразу із питанням розірвання шлюбу. Відразу скажу, що земельна ділянка, що належить чоловікові на праві власності на підставі договору дарування, та квартира, що дісталась Вам від матері, не всходять до спільної власності подружжя, і належать кожному із вас по окремості.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus