USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Квітня 2015 17:48] karamelka: Доброго дня!

Підкажіть, будь ласка, що робити у такій ситуації. У зв'язку з припиненням юридичної особи шляхом реорганізації працівників було попереджено про наступне можливе вивільнення. Два місяці з моменту попередження спливає 27 квітня цього року. Керівництво мовчить, роботу не пропонують, реорганізацію установи ще не здійснено (не встигають). Які подальші дії працівників? На які норми чинного законодавства спиратись при захисті своїх прав? Чи правомірним буде ще одне попередження про наступне можливе вивільнення працівників, припустимо, датоване 28 квітня?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Два місяці –це мінімальний строк, за який роботодавець повинен попередити працівників про подальше звільнення у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці. Якщо таке звільнення відбудеться через 3 або 4 місяці – це не буде порушенням з боку роботодавця.

Для працівників, котрі надалі бажають працювати на когось, слід погоджувати з роботодавцем можливість залишення на тому ж підприємстві (за наявності вакансій та з врахуванням змінених умов праці), враховувати наявність переважного права на залишення на роботі та вимагати його додержання від роботодавця (ст. ст. 42, 42-1 Кодексу законів про працю України). За неможливості це зробити – скористатись послугами служби зайнятості у пошуку підходящої роботи, та здійснювати такий пошук самостійно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus