USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Лютого 2020 16:30] Анна: Добрий день. Під час продажу квартири виявилось,що в ній прописаний чоловік,який вже помер. Квартира з того часу продавалась вже 3 рази і його в базах не було. Тепер побачили через реєстр виборців. Свідоцтва про смерть немає. Чи є можливість його виписати? І чи можуть родичі претендувати на квартиру? Дуже дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Якщо померлий чоловік лише був зареєстрований за місцем проживання у квартирі, яка Вас цікавить, у його родичів не виникатимуть права щодо спадкування даного об'єкту нерухомого майна. Щодо Державного реєстру виборців, дана інформаційно-телекомунікаційна система створена для забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу. Інформація, яка міститься в Державному реєстрі виборців може використовуватися лише для цілей, передбачених статтею 26 Закону України "Про Державний реєстр виборців". Відповідно, інформація з означеного реєстру не є підтвердженням факту реєстрації за місцем проживання у відповідному житлі особи яка померла.

Наявність інформації про виборчу адресу померлої особи в Державному реєстрі виборців може бути пояснена тим, що запис, що міститься у базі даних Реєстру, стосовно особи, яка померла, зберігається з відповідною службовою відміткою протягом п'яти років після настання смерті.

Згідно норм Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" передбачено, що для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою створюється, ведеться та адмініструється реєстр територіальної громади.

Якщо квартира, щодо якої запитується, знаходиться у м. Луцьку, рекомендуємо Вам звернутись до відділу ЦНАП для уточнення інформації щодо кількості осіб, що зареєстровані за місцем проживання за відповідною адресою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus