USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[30 Квітня 2020 01:06] Аліна Сергієнко: Добрий день! Мені 15 років і я працюю прибиральницею на одній фірмі зі згоди батьків. Проте нещодавно, директор фірми видав наказ про звільнення мене з роботи на вимогу моїх батьків, які надали документ про погіршення стану мого здоров'я, незважаючи на моє бажання продовжувати трудову діяльність. Пдкажіть, будь ласка, чи порушено законодавство Украни про працю неповнолітніх у цьому випадку?
Відповідь юриста:

Добрий день. Зважаючи на інформацію з Вашого питання, можна припустити, що роботодавець діяв з дотриманням норм законодавства. Зокрема, стаття 199 Кодексу законів про працю України наголошує на тому, що батьки, усиновителі і піклувальники неповнолітнього, а також державні органи та службові особи, на яких покладено нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю, мають право вимагати розірвання трудового договору з неповнолітнім, у тому числі й строкового, коли продовження його чинності загрожує здоров'ю неповнолітнього або порушує його законні інтереси.

Окрім того, частина 1 статті 7 Конвенції про мінімальний вік для прийому на роботу, яка ратифікована Україною, передбачено, що національним законодавством чи правилами може допускатися прийом на роботу за наймом або на іншу роботу осіб у віці від 13 до 15 років для легкої роботи, яка:

a) не здається шкідливою для їхнього здоров’я або розвитку; і

b) не перешкоджає відвідуванню школи, їхній участі в затверджених компетентними органами влади програмах професійної орієнтації, або підготовки, або їхнім можливостям скористатися отриманим навчанням.





Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus