USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Травня 2015 16:28] Natali: Добрий день! Наперед дякую Вам за консультацію. Допоможіть розібратися з таким запитанням. До складу нашої сім"ї входять: я - одинока мама, знаходжуся в відпустці по догляду за дитиною до 3 років, моя мама - пенсіонер по вислузі років, яка прописана в квартирі, але не проживає, моя престаріла бабуся 81 рік, за якою здійснює догляд мій брат 24 роки (офіційно оформлений через органи соціального захисту населення), крім того одружений і чекає на дитину! Підкажіть, будь ласка, чи підлягає він мобілізації до ЗСУ? Дякую!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такій ситуації Ваш брат не підлягатиме призову на військову службу під час мобілізації на підставі абз. 7 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Крім того, у зв'язку з тим що Ваш брат одружений і чекає дитину, відповідно до п. 8 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" він має право на відстрочку від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами (це якщо його призиватимуть на строкову службу).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus