USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[4 Травня 2015 21:36] ІРИНА: Добрий вечір! З 2006 року по 2013 рік перебувала в шлюбі. За час подружнього життя було придбане авто. Колишній чоловік звернувся до суду з позовною заявою про припинення права спільної сумісної власності на автомобіль і просить суд визнати мене, колишню дружину, приватною власницею машини. Також у позовній заяві колишній чоловік просить суд стягнути з мене компенсацію за частку у спільному сумісному майні (34 тисячі гривен). Будь ласка, підкажіть, чи може суд призначити стягнення повної суми компенсації одноразово чи можна суму компенсації за частку у спільному сумісному майні поділити на декілька частин? Скільки відсотків може встановити суд примусового щомісячного стягнення із заробітної плати, щоб виплатити колишньому чоловіку компенсацію за частку у спільному сумісному майні? Якщо через певні обставини я не зможу з"явитися на суд, чи може суд без мене розглянути цю справу?
Відповідь юриста:
Для того, щоб суму компенсації чоловікової частки за авто розділити на декілька частин, із передбаченням строку їх виплати, слід домовитись про це із колишнім чоловіком, та укласти із ним відповідну мирову угоду, яку затвердить суд. В іншому випадку суд швидше за все (якщо фактично автомобіль перебуває у вашому володінні та користуванні, і Ви не бажаєте віддавати його колишньому чоловікові та не вимагаєте від нього виплати Вашої частки) прийме рішення про стягнення усієї суми.

Суд не буде встановлювати розмірів відсотків, які відраховуватимутсья із заробітної плати в рахунок погашення боргу. Це компетенція державної виконавчої служби. Законом України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі прийняття державним виконавцем рішення про стягнення заборгованості зокрема із заробітної плати боржника, розмір таких відрахувань не може перевищувати 20% від зарплати.

Якщо Ви не можете з'явитися на суд, і не повідомили суд про причину неявки, або повідомили, і такі причини визнані судом неповажними, суд може розглянути справу за Вашої відсутності і постановити заочне рішення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus